Η αναφορά Μπάιντεν στον Πατριάρχη για τον Αντετοκούμπο

Και ο Γιάννης Αντετοκούμπο βρέθηκε στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας της οποία είχε ο χθες ο Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Τζο Μπάιντεν, με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Στην ανακοίνωση την οποία εξέδωσε το Φανάρι για την επικοινωνία, μεταξύ άλλων, υπογραμμίζεται ότι Εξοχώτατος ανέφερε στην Α.Θ. Παναγιότητα τη συνάντησή του με τον γνωστό αθλητή κ. Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος έχει γίνει Ορθόδοξος. O Γιάννης Αντετοκούνμπο βρέθηκε μαζί με τον αδελφό του Θανάση στον Λευκό Οίκο, προκειμένου να τους τιμήσει ο Αμερικανός πρόεδρος, για την κατάκτηση του πρωταθλήματος του NBA πέρυσι.

Επίσης ο κ. Μπάιντεν ανέφερε στον Πατριάρχη να μη διστάζει να επικοινωνεί μαζί του για οποιοδήποτε θέμα όταν παρίσταται ανάγκη.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ:

Το βράδυ της Δευτέρας, 8 Νοεμβρίου 2021, πρώτης ημέρας της επιστροφής της Α.Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου από την Αμερική, του τηλεφώνησε ο Εξοχ. Πρόεδρος των Η.Π.Α. κ. J. Biden για να διερωτήσει τα της υγείας Του και να πληροφορηθεί για το ταξίδι της επιστροφής Του στην Πόλη. Όταν ο Πατριάρχης τον ευχαρίστησε για την πρόσφατη συνάντηση που είχαν στον Λευκό Οίκο, στις 25 Οκτωβρίου, και η οποία διήρκεσε περισσότερο από μία ώρα, ο Πρόεδρος απάντησε φιλόφρονα ότι αυτή θα μπορούσε να κρατήσει και ένα χρόνο! Είπε ακόμη, ο κ. Πρόεδρος, ότι μετά τη δική τους συνάντηση μετέβη στο Βατικανό και είχε συνάντηση με τον Πάπα, όπου με χαρά διεπίστωσε τις πολύ αδελφικές σχέσεις των δύο θρησκευτικών ηγετών.

Περαιτέρω ο Εξοχώτατος ανέφερε στην Α.Θ. Παναγιότητα τη συνάντησή του με τον γνωστό αθλητή κ. Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος έχει γίνει Ορθόδοξος.

Τέλος, ο Εξοχ. κ. Πρόεδρος είπε στον Πατριάρχη να μη διστάζει να επικοινωνεί μαζί του για οποιοδήποτε θέμα όταν παρίσταται ανάγκη.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....