Η Γυναικεία Χορωδία της Ι.Μητροπόλεως Νεαπόλεως «Αγία Κασσιανή η Υμνογράφος» στη Βασιλεύουσα και στην Πρίγκηπο

Η Γυναικεία Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως «Αγία Κασσιανή η Υμνογράφος» προσκλήθηκε από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυδωνιών κΑθηναγόρα και τον δραστήριο Πρόεδρο της Εφοροεπιτροπής της Κοινότητας Μεγάλου Ρεύματος  κ. Γιώργο Παπαλιάρη στην Κωνσταντινούπολη, με σκοπό να παρουσιάσει Πασχαλινή Συναυλία με τίτλο: «Στη σκιά του Πρώτου». Η εκδήλωση είχε ως άξονα στιγμιότυπα από τη ζωή του Οικουμενικού  Πατριάρχη μέσα από το φακό του επιστηθίου, μακαριστού πια, φίλου Νίκου Μαγγίνα. Στη Συναυλία παρεβρέθηκε όμιλος προσκυνητών από την Ενορία του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου  και Ελένης της Ιεράς  Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως. Επικεφαλής του ομίλου ήταν οι πατέρες  Παρθένιος Μαχαιριώτης, Γεώργιος Οικονόμου και Νικόλαος Δέλιος. Στην πραγματοποίηση της Συναυλίας πολύ ουσιαστική ήταν η συμβολή και η αγαστή συνεργασία με τον Πανοσιολογιώτατο  Μέγα Αρχιμανδρίτη και Αρχειοφύλακα Πατριαρχείων π. Αγαθάγγελο Σίσκο.

Το προσκύνημα στη Βασιλίδα των πόλεων άνοιξε με ένα όμορφο δείπνο στο Ξενοδοχείο. Το δείπνο τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προύσης κ. Ιωακείμ ως απεσταλμένος του Οικουμενικού Πατριάρχη. Η χορωδία υποδέχθηκε τον άγιο Προύσης με έκδηλη χαρά και πολλά τραγούδια.

Την Παρασκευή της Ζωοδόχου Πηγής, 29 Απριλίου 2022, τα μέλη της Γυναικείας Χορωδίας εκκλησιάστηκαν, ύστερα από ευγενική πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέα, στον  περικαλλή Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στο Πέραν. Μετά τον Εκκλησιασμό, ακολούθησε δεξίωση και συνήφθη άτυπη  συμφωνία να επαναληφθεί η εγκάρδια επικοινωνία με τον άγιο Σαράντα Εκκλησιών εν ευθέτω χρόνω.

Στη συνέχεια, τα μέλη της χορωδίας προσκύνησαν στον Πάνσεπτο  Πατριαρχικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου και έλαβαν την ευλογία του Πρώτου της Ορθοδοξίας, του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίου. Ο Πατριάρχης του Γένους δια πολλών εξέφρασε την ευαρέσκειά Του προς το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα εξαίροντας τη σταθερή αφοσίωσή του στον ιερό θεσμό της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας και στον Σεπτό Προκαθήμενό Της. Ανάμεσα στις ιδιαίτερες στιγμές που σημάδεψαν το προσκύνημα ήταν και  η προσφορά του άρτι καθαγιασθέντος αγίου μύρου από τα χέρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γέροντος Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ.

Στιγμές οικογενειακής θαλπωρής  βίωσε η συντροφιά της Μητροπόλεως στην πανέμορφη Πρίγκηπο. Εκεί, παρουσίασε μια όμορφη εκδήλωση διανθισμένη με έντεχνα τραγούδια, την προβολή της ιστορίας: «Το αλάνι της Ναζαρέτ» της Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Κεχροβουνίου Τήνου Ιουλιανής Ρηγοπούλου και διαδικτυακά παιχνίδια, στα οποία συμμετείχαν  τα παιδιά που φοιτούν στο Δημοτικό Σχολείο της Πριγκήπου. Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η παρουσίαση πασχαλινών ποιημάτων και τραγουδιών από τα παιδιά της Πριγκήπου υπό την καθοδήγηση της αγαπητής δασκάλας και Προέδρου της Κοινότητας κ. Αγνής Νικολαΐδου.

Με ένα  πλουσιότατο δείπνο παρά θιν’ αλός,  δώρο της αγάπης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γέροντος Πριγκηποννήσων κ. Δημητρίου, έκλεισε η εξόρμηση στη μαγευτική Πρίγκηπο.

Στο Δείπνο παρευρίσκονταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλαδελφείας κ. Μελίτων, ο Πρωτοσύγκελλος π. Διονύσιος Τζίτζιος, ιερείς της Μητροπόλεως και η Πρόεδρος της Κοινότητας Πριγκήπου κ. Αγνή Νικολαΐδου.

Κάθε φορά η αβραμιαία φιλοξενία, η πατρική αγάπη, τα ξεχωριστά δώρα του Αγίου Πριγκηποννήσων και της Προέδρου αυξάνουν έτι περισσότερο το χρέος της  ευγνωμοσύνης της Χορωδίας !

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως

 

Πατήστε εδώ: Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΗΧΩ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....