“Προς Εκκλησιασμόν” με τον Αρχιμ. Αρίσταρχο Γκρέκα

Η ενορία του Ι. Ναού Αγίου Γεωργίου Νέου Ψυχικού παρουσιάζει την διαδικτυακή εκπομπή «Προς Εκκλησιασμόν», όπου φιλοξενούνται εργάτες του πνεύματος και της τέχνης.

Στην τεσσαρακοστή πρώτη εκπομπή προσκεκλημένος ο Αρχιμανδρίτης Αρίσταρχος Γκρέκας. 

Επιμελείται και παρουσιάζει ο Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος.

Κάμερα, τεχνική επεξεργασία: Κατερίνα Δ. Λεονάρδου, Μαργαρίτα Κυρ. Στασινού.

Ο Αρχιμανδρίτης Αρίσταρχος Γκρέκας είναι Κληρικός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Είναι επίσης Διδάκτωρ Θεολογίας και Επίκουρος καθηγητής στο τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο Αρχιμανδρίτης Αρίσταρχος Γκρέκας είναι πτυχιούχος της Αρσακείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας Πατρών και του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης έλαβε με άριστα, Πτυχίο, Μεταπτυχιακό (MSc) και Διδακτορικό. Στο Ηνωμένο Βασίλειο έλαβε Μεταπτυχιακό (MSc), στο αντικείμενο των Διεθνών Σχέσεων και Κυβερνητικής από το Durham University, με τίτλο: ”Πρόληψη Συγκρούσεων Βιώσιμη Ειρήνη και Ασφάλεια”. Επίσης, είναι κάτοχος Certificates από το Oxford University και το Cambridge University. Στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, ολοκλήρωσε επιτυχώς μέρος μεταπτυχιακού προγράμματος στο Georgetown University – School of Foreign Service και δύο Executive programs στο Harvard University – Kennedy School και επίσης Certificate από το Harvard University – HarvardX.

Ο Αρχιμ. Αρίσταρχος μόνασε για αρκετά χρόνια στο Άγιον Όρος και χειροτονήθηκε διάκονος και ιερέας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο. Δίδαξε στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών. Τώρα διδάσκει στο τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής σχολής του ΕΚΠΑ, στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, σε σχολές των Σωμάτων Ασφαλείας, των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, του ΝΑΤΟ και του ΟΗΕ. Έχει εκδώσει εννέα βιβλία του και έχει δημοσιεύσει άρθρα σε περιοδικά, στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, με θεολογικό περιεχόμενο και θέματα διεθνών σχέσεων. Είναι μέλος της Διοικούσας Επιστημονικής Επιτροπής του Ινστιτούτου Εξωτερικών Υποθέσεων (Institute of Foreign Affairs) και Διευθυντής του Τομέα «Πολιτισμικής και Θρησκευτικής Διπλωματίας» και μέλος της επιτροπής Οικουμενικού Ελληνισμού καθώς και: Fellow of the Royal Society of Arts, London, U.K. (F.R.S.A.). Μέλος του Chatham House, the Royal Institute of International Affairs, London, U.K. Μέλος του Hellenic American Leadership Council (HALC), U.S.A. Είναι επίσης μέλος στο Ακαδημαϊκό Συμβούλιο του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας, (Αθήνα).

 

αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα Fosfanariou

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....