Το ετήσιο προσκύνημα του Μητροπολίτη Σύρου στη Μακρόνησο

Όπως κατ’ έτος, την περίοδο του Πεντηκοσταρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ μετέβη  στη Μακρόνησο, συνοδευόμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Κέας και Μακρονήσου, Πρωτοπρ. Ελευθέριο Δεμέναγα, τον Έπαρχο Κέας- Κύθνο κ. Ιω. Ευαγγέλου, τον Αντιδήμαρχο Κέας κ. Κωνστ. Δεμέναγα, εκπροσωπούντα την απουσιάζουσα στη Σύρο Δήμαρχο Κέας, τον Εθνικό και Κοινωνικό Ευεργέτη, Προνοιάρχη και ανακαινιστή του Ναού και Διοικητή του Αγίου Όρους κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, ιερείς από την Κέα, τον Πρωτοπρ. Σταμάτιο από την γείτονα Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας, Ιεροψάλτες και Επιτρόπους Ναών της Κέας και ομάδα προσκυνητών, και ιερούργησε στον εκεί Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, με την παρουσία και των διαμενόντων στο νησί κτηνοτρόφων.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ευχαρίστησε τον Μεγάθυμο Ευεργέτη της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, για τις πολλές, πολλαπλές καί αφειδώλευτες ευεργεσίες του και τον Αρχιερατικό Επίτροπο Κέας, Πρωτοπρ. Ελευθ. Δεμέναγα και τους συνεργάτες του, για την προετοιμασία και τήν άψογη διεξαγωγή του προσκυνήματος, και προέτρεψε τους παρισταμένους να προσευχηθούν στον στρατιωτικό Άγιο Γεώργιο να καταπαύσουν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις μεταξύ ομοδόξων χωρών του Βορρά.
Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ τέλεσε τρισάγιο επί ταφων Ελλήνων και ξένων, οι οποίο από εκατονταετίας απέθαναν και ετάφησαν στο νησί.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....