Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συναυλία του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συναυλία του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς στον προαύλιο χώρο του εορτάζοντος Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς, την Κυριακή 22 Μαΐου 2022, με πλήθος κόσμου και ιερέων του Ιερού Ναού να χειροκροτούν τους μικρούς και μεγάλους σπουδαστές του Ωδείου, λαμβάνοντας εύσημα τόσο οι Καθηγητές, όσο και οι μαέστροι κ. Ευδοκία Σιδέρη και Γρηγόριος Ζάρκος.
Συμμετείχαν: 1.Η Βυζαντινή Χορωδία σπουδαστών του Ωδείου υπό την χοραρχία του καθηγητού και Άρχοντος Πρωτοψάλτου κ. Γρηγορίου Ζάρκου.
2.Η Ορχήστρα Καθηγητών του Ωδείου με την Παιδική και Ενηλίκων Χορωδίες του Ωδείου υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Διευθύντριας Σπουδών κ. Ευδοκίας Σιδέρη. Επίσης, ο διευθυντής κ. Νίκος Αμοργιανός ερμήνευσε εις μνήμην του μεγάλου Έλληνα Μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη τη “Μαργαρίτα Μαγιοπούλα”, σιγοτραγουδώντας ο κόσμος. Τέλος, έκλεισε τη μουσική βραδιά η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Λιμενικού Σώματος υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Αντιπλοιάρχου Αρχιμουσικού κ. Νικολάου Μπάνου όπου ήταν τιμής ένεκεν προσκεκλημένη.
Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.Σεραφείμ εκπροσώπησε ο Πρωτοσύγκελλος π. Νήφων Καπογιάννης όπου απηύθυνε χαιρετισμό. Μίλησε για την μικρασιατική καταστροφή, τις ρίζες και τις αξίες μας, αλλά για την μεγάλη καλλιτεχνική ανέλιξη και προβολή του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς εντός και εκτός των συνόρων του Δήμου μας υπό την καθοδήγηση του Γενικού Διευθυντού του Μητροπολιτικού Ωδείου κ. Νικολάου Αμοργιανού. Μετά το πέρας της εκδήλωσης, συγκινητική ήταν η προσφορά αγάπης του προϊστάμενου π. Ιωάννου Παναγιώτου, όπου δώρισε σε όλους τους συμμετέχοντες της μουσικής βραδιάς, από ένα αναμνηστικό μετάλλιο και μια εικόνα της Παναγίας στον κ. Νίκο Αμοργιανό.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....