Η Υπουργός Πολιτισμού επισκέφτηκε τη Θράκη

Το Σάββατο, 25-6-2022, ἡ Ὑπουργός Πολιτισμοῦ Λίνα Μενδώνη, στὸ πλαίσιο τῆς ἐπισκέψεώς της στὴν περιοχή τῆς Ροδόπης, ἐπισκέφθηκε τὸν Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. ΠΑΝΤΕΛΕΉΜΩΝ  μὲ τὸν ὁποῖον συζήτησαν περί τῶν τελουμένων ἔργων συντηρήσεως καὶ ἀποκαταστάσεως κτηριακῶν συγκροτημάτων, ποὺ ἅπτονται τῆς ἁρμοδιότητος τοῦ Ὑπουργείου Πολιτισμοῦ.

Ὁ Σεβασμιώτατος εὐχαρίστησε τὴν Ὑπουργό γιὰ τὸ αὐξημένο ἐνδιαφέρον της γιὰ τὴν περιοχή καὶ τῆς εὐχήθηκε πλούσια τὴν εὐλογία τοῦ Θεοῦ στὴ ζωή καὶ τὰ ἔργα της.

 

πατήστε ΕΔΩ για περισσότερες φωτογραφίες

 

Και στην Μητρόπολη Διδυμοτείχου

Με ιδιαίτερη εγκαρδιότητα υποδέχθηκε και φιλοξένησε στο Επισκοπείο Διδυμοτείχου ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός την Υπουργό Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη, η οποία το διήμερο 25 και 26 του μηνός Ιουνίου ε.έ. πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στη Ροδόπη και τον Έβρο. Την Υπουργό συνόδευε  κλιμάκιο στελεχών του Υπουργείου Πολιτισμού.
Η κα Υπουργός και ο Σεβασμιώτατος είχαν την ευκαιρία να συνεργασθούν για αμοιβαίου ενδιαφέροντος θέματα και να επικαιροποιήσουν τις προτεραιότητες. Η Υπουργός διαβεβαίωσε το Σεβασμιώτατο ότι πρόθεση της Πολιτείας είναι η προώθηση όλων των εκκρεμούντων ζητημάτων που αφορούν το χαρτοφυλάκιο της. Παρών στην συνάντηση της κυρίας Υπουργού με τον Σεβασμιώτατο ήταν ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου.

 

Αλεξανδρούπολη: Παρουσία της Λίνας Μενδώνη τα εγκαίνια του Αρχαιολογικού Μουσείου της πόλης

 

Στα εγκαίνια παρευρέθηκε πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Έβρου, Δόμνα Τερζοπούλου, ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, Χρήστος Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ιωάννης Ζαμπούκης, οι Βουλευτές Έβρου, Αναστάσιος Δημοσχάκης και Σταύρος Κελέτσης, οι Αντιδήμαρχοι Ηλίας Δαστερίδης και Θεόδωρος Βουρδόλης και ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης, Σεβασμιώτατος κ. Άνθιμος.

 

 

Η προστασία και η ανάδειξη της μνημειακής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ήταν το θέμα ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στην έδρα της Περιφέρειας στην Κομοτηνή από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη και τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο. Εξετάστηκαν αναλυτικά τρία θέματα, η πορεία υλοποίησης των έργων που υπουργείου, η ενοποίηση μνημείων και αρχαιολογικών χώρων και η ευρύτερη συνεργασία ΥΠΠΟΑ και Περιφέρειας.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....