εορτασμός των Εισοδίων της Θεοτόκου και των Ενόπλων Δυνάμεων στη Σπάρτη

Τα Εισόδια της Θεοτόκου τίμησε την Κυριακή  21 Νοεμβρίου 2021 η Εκκλησία μας και παράλληλα εόρτασαν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Χώρας. Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής, στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας στη Σπάρτη, τελέσθηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια Δοξολογία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ανέλυσε τους στίχους του τροπαρίου για την Παναγία μας, που, μεταξύ άλλων,  αναφέρει: <<Πάντα ὑπὲρ ἔννοιαν, πάντα ὑπερένδοξα, τὰ σὰ Θεοτόκε Μυστήρια, τῇ ἁγνείᾳ ἐσφραγισμένη, καὶ παρθενίᾳ φυλαττομένη, Μήτηρ ἐγνώσθης ἀψευδής, Θεὸν τεκοῦσα ἀληθινόν· Αὐτὸν ἱκέτευε σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν>>. Ολοκληρώνοντας, ευχήθηκε στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων η Υπεραγία Θεοτόκος να τους χαρίζει υγεία και δύναμη, ώστε να μπορούν να ανταπεξέρχονται με επιτυχία στο δύσκολο έργο τους και μάλιστα σε μία εποχή που η Πατρίδα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με κρίσιμα ζητήματα.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας, ο Ταγματάρχης Εφοδιασμού Μεταφορών Ζακάκης Ηλίας εξεφώνησε επίκαιρη ομιλία επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, τον άρρηκτο δεσμό της Ορθόδοξης Πίστης και ιδιαίτερα της Μεγαλόχαρης με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Χώρας, ενώ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οδηγός των Ενόπλων Δυνάμεων θα πρέπει να είναι η γνώση της ιστορίας, πίστη τους η πίστη στον Θεό και την Πατρίδα και πυξίδα τους οι αρετές της φυλής μας.

Αμέσως μετά, οι επίσημοι μετέβησαν στο Κενοτάφιο του Λεωνίδα, όπου τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και αποδόθηκαν τιμές.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ο Διοικητής της Στρατιωτικής Φρουράς Λακωνίας Ταξίαρχος κ. Κωνσταντίνος Πολίτης  συνοδευόμενος από αξιωματικούς του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Εφοδιασμού Μεταφορών, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ. Δημήτριος Σκάλκος, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης,  ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Νεοκλής Κρητικός, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Λακωνίας κ. Θεόδωρος Βερούτης, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ. Νίκωνας Τζινιέρης,  η περιφερειακή σύμβουλος και πρώην Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα, οι Αντιδήμαρχοι Δ. Σπάρτης η κα Γεωργία Ζαχαράκη Αναστασοπούλου και οι κύριοι Σπυρίδων Μοιράγιας και Δημήτριος Καπονικολός.

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....