Χειροτονία Διακόνου στην Πρέβεζα

Χειροτονία νέου κληρικού τελέστηκε το Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021 στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, Παντοκράτορος Πρεβέζης, υπό του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου παρουσία ιερέων και πιστών.

Στον χειροτονητήριο του λόγο ο π. Απόστολος ανέφερε: «Καλούμαι να γίνω διάκονος Θεού και ανθρώπων! Καλούμαι να γίνω διάκονος των αγίων μυστηρίων Του! Καλούμαι να γίνω διάκονος της αγίας μας Εκκλησίας! Από σήμερα αναλαμβάνοντας στους ώμους μου ένα ευθυνοφόρο έργο. αφήνομαι στην θεία φιλανθρωπία και στο άπειρο έλεος του Τριαδικού Θεού. Γνωρίζω τις ελλείψεις μου και εισέρχομαι με απόλυτη συναίσθηση της μηδαμινότητάς μου. Επιθυμία μου σήμερα είναι να καταθέσω τον ζήλο μου και την αγάπη μου για τον Κύριό μας Ιησού Χριστό και την αγία Του Εκκλησία».

Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε τον νέο Διάκονο στην Εκκλησιαστική και Ιερατική οικογένεια της Ιεράς Μητροπόλεως μας, προτρέποντας τον να καλλιεργήσει την αρετή της ταπείνωσης, ως κορυφαίας αρετής της χριστιανικής ζωής και την υπακοή στην Εκκλησία που βάση της έχει την ελευθερία διατηρώντας ταυτόχρονα σ’ όλη την ιερατική του πορεία φόβο Θεού.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο νέος διάκονος δέχθηκε τις ευχές οικείων φίλων και συγγενών που παρέστησαν στην χειροτονία.

Οι ιερές ακολουθίες τελέσθηκαν με την τήρηση όλων των προβλεπομένων μέτρων κατά του Covid-19

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....