Η Νικήσιανη τίμησε την Υπεραγία Θεοτόκο

Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε και φέτος στην Νικήσιανη Παγγαίου, η Θεομητορική Εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στον Πανηγυρίζοντα ενοριακό Ναό της Κωμοπόλεως.

Το εσπέρας της εορτής, Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021, τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής με τη συμμετοχή Ιερέων και την παρουσία πιστών χριστιανών, κατοίκων της Νικησιάνης που προσήλθαν να ζητήσουν της Πρεσβείες της Υπεραγίας Θεοτόκου. Τον Θείον Λόγον εκήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Βελγίου Αρχιμανδρίτης Φιλάδελφος Καφαλής. Ακολούθως έλαβε χώρα η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας στην κωμόπολη.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας, Κυριακή 21 Νοεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας τέλεσε την Θεία Λειτουργία συμπαραστατούμενος υπό του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτου Χρυσοστόμου Μπένου, του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Βελγίου Αρχιμανδρίτου Φιλάδελφου Καφαλή, του Αρχιερατικού Επιτρόπου Παγγαίου Πρωτοπρεσβυτέρου Ζαχαρία Μέγκα και του Διακόνου της Μητροπόλεως π. Αθανασίου Γουσίδη. Τον Πανηγυρικό της ημέρας εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας αναφερόμενος στο νόημα της εορτής τονίζοντας τη σημασίου του Ναού στη ζωή του Χριστιανού.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....