Αγιασμός στο ΜΕΤΡΟ Πειραιά από τον Μητροπολίτη Πειραιώς

Την Ακολουθία του Αγιασμού για τους τρεις νέους σταθμούς του ΜΕΤΡΟ («Μανιάτικα», Πειραιάς», «Δημοτικό Θέατρο») τέλεσε την  Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022, παρουσία του Πρωθυπουργού κ.Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

Ο Αγιασμός τελέστηκε στον σταθμό του Δημοτικού Θεάτρου και κατά τον σύντομο χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε θερμές ευχαριστίες «γι’ αυτό το μεγάλο κοινωνικό έργο το οποίο προσφέρεται στην πόλη μας και αναβαθμίζει την ναύλοχο πόλη του Πειραιώς σαν συγκοινωνιακό και επικοινωνιακό κόμβο», όπως χαρακτηριστικά είπε. «Ταυτόχρονα», πρόσθεσε, «αναβαθμίζει τον πυλώνα της οικονομίας μας, τον τουρισμό μας και βέβαια ενώνει το πρώτο λιμάνι της χώρας με τον πρώτο αερολιμένα της χώρας σε 50 μόλις λεπτά».

Το έργο αυτό βρισκόταν «σε έναν νήδυμο ύπνο. Ανεβίωσε όμως επιτυχώς και ολοκληρώνεται σήμερα και προσφέρεται στην εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου», τόνισε στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος συγχαίροντας παράλληλα όλους όσοι αγωνίστηκαν «πολλά χρόνια για να υπάρξει αυτή η αισία έκβαση».

Τέλος, απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό, ευχήθηκε «πάντοτε στο έργο σας, στην διακυβέρνησή σας και στους συνεργάτες σας, με τη Χάρη του Θεού, μετ’ επιγνώσεως, σοφίας και δυνάμεως, να επιτελείτε την ευθυνοφόρο και δυναμική σας διακονία και λειτουργία».

Τέλος, ιδιαίτερες ευχαριστίες για την παρουσία του, εξέφρασε προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.Σεραφείμ, ο αρμόδιος Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ.Κώστας Καραμανλής.

 

φωτογραφίες 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....