Επιτυχημένη εκδήλωση « Άγιος Χρυσόστομος ο Σμύρνης» από την Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου

Η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου  στα πλαίσια της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή συνδιοργάνωσε με τον σύλλογο για την Ελληνική Γλώσσα εκδήλωση μνήμης αφιερωμένη στον Άγιο Χρυσόστομο Σμύρνης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου στο κατάμεστο από κόσμο Ενοριακό Κέντρο Ευαγγελιστρίας Χαλέπας.

Ομίλησαν ο πρόεδρος του Συλλόγου για την Ελληνική Γλώσσα και ιατρός κ. Εμμανουήλ Αλιφιεράκης και η κ. Βασιλεία Κόλλια (φιλόλογος- δημοσιογράφος) η οποία συντόνισε και την εκδήλωση ενώ αποσπάσματα από το ιστορικό βιβλίο του κ. Κ. Πολίτη της εφημερίδος Πατρίς, ανέγνωσε η αφηγήτρια κα Ρόζα Μοτάκη Κονταδάκη.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Παρασκευάς Συριανόγλου (πρ. Πρόεδρος Συλλόγου Μικρασιατών Ρεθύμνου και συγγραφέας).

Την όμορφη εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά με τραγούδια παραδοσιακά της Σμύρνης οι μουσικοί: Γιάννης Χαλκιαδάκης (βιολί- τραγούδι) και Γιάννης Σίνης (λαούτο- τραγούδι).

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Σεβασμιώτατος κ. Δαμασκηνός ο οποίος ευχαρίστησε τους ο ομιλητές για τις συγκλονιστικές ομιλίες τους, το συγκρότημα και όλους τους παρευρισκομένους κληρικούς και λαϊκούς.

Το παρών έδωσε ο Παν/τος Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως  Αρχιμ. του Οικ. Θρόνου Νικηφόρος Εικοσιδέκας, Κληρικοί της Μητροπόλεως , εκπρόσωποι από την Περιφέρεια, την Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων και άλλους φορείς της πόλεως .

 

 

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....