Α΄ Κυριακή των Νηστειών (της Ορθοδοξίας) στη Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος – Β΄ Κατανυκτικός Εσπερινός

 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων  κ. Τιμόθεος, την Α΄ Κυριακή των Νηστειών (της Ορθοδοξίας) 13 Μαρτίου 2022, μετείχε της Συνοδικής Θείας Λειτουργίας και της Λιτανεύσεως των ιερών Εικόνων προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών.

blue video play icon 9

   Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Α΄ Κυριακή των Νηστειών (της Ορθοδοξίας) 13 Μαρτίου, προέστη της ακολουθίας του Όρθρου, της Θείας Λειτουργίας και της Λιτανεύσεως των ιερών Εικόνων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

Ακολούθως, προέστη της επισήμου Δοξολογίας επί τη επετείω του Έπους των δυτικοθεσσαλών πεσόντων, που αντιστάθηκαν γενναία στις σιδηρόφρακτες μεραρχίες του Ιταλού δικτάτορα Μουσολίνι, στο Ύψωμα 731 της Κλεισούρας, στο Αλβανικό μέτωπο.

Ομιλία πραγματοποίησε ο κ. Ιωάννης Ντενησιώτης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Καρδίτσης.

Κατά την εύσημο ταύτη ημέρα μετείχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό ο Αξιότιμος κ. Κωνσταντίνος Τσιάρας, Υπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Καρδίτσης.

blue video play icon 9

1 Custom

2 Custom

3 Custom

4 Custom

 

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, το εσπέρας της Α΄ Κυριακή των Νηστειών (της Ορθοδοξίας) 13 Μαρτίου 2022, προέστη του Β΄ Κατανυκτικού Εσπερινού στον ως άνω Ιερό Μητροπολιτικό Ναό.

Προ της Απολύσεως, πραγματοποίησε ομιλία με θέμα: «ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΣΩΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥ» αναφερόμενος συγκεκριμένα στο πρόσωπο της Κυρίας Θεοτόκου.

 

 

 

1 Custom

2 Custom

3 Custom

4 Custom

5 Custom

6 Custom

7 Custom

8 Custom

9 Custom

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....