Αφιέρωμα στη Λειτουργική αγωγή του παιδιού στο «Ενορία εν δράσει»

Συνεχίστηκε την Πέμπτη 17 Μαρτίου, με την 6η διαδικτυακή συνάντηση, η σειρά παρουσιάσεων με γενικό τίτλο «Μεγαλώνοντας έναν… άγιο!», στο πλαίσιο των Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…».

Η συνάντηση περιελάμβανε το 1ο μέρος του αφιερώματος στην Λειτουργική Αγωγή. Τη σειρά επιμελείται ο  Αρχιμανδρίτης π. Καλλίνικος Μαυρολέων, Συνταξιούχος Δάσκαλος, Ηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίου Γεωργίου Βασσών Καρπάθου.

Το   Σεμινάριο   είναι   ανοιχτό   σε   όλους   και   η παρακολούθηση του γίνεται μόνο διαδικτυακά, μέσα από το κανάλι του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» στο YouTube.

 

Το παιδί πλέον βαπτίστηκε και έγινε πλήρες μέλος του Σώματος του Χριστού, της Εκκλησίας. Μπορούν να βοηθήσουν το παιδί, οι γονείς και οι νονοί, να γνωρίσει και να βιώσει τις αλήθειες της πίστεώς μας, με πολλούς τρόπους.

Ας αξιοποιήσουν το λειτουργικό έτος. Με οδηγό το εκκλησιαστικό ημερολόγιο, που αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου, ας βοηθήσουν το παιδί να γνωρίσει και να ζήσει τις γιορτές της Εκκλησίας μας και το νόημά τους, τα μυστήρια και τις ιερές ακολουθίες, στις οποίες και καλείται να συμμετέχει, είτε στο Ναό είτε στο σπίτι.

Όλα όσα από αιώνες τελούμε οι χριστιανοί και μας βοηθούν να μένουμε ενωμένοι με τον Κύριό μας Ιησού Χριστό. Που μας βοηθούν να ζούμε σύμφωνα με τις επιταγές του Ευαγγελίου και τους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας και των Πατέρων μας.

Είναι μεγάλη ευλογία οι γιορτές μας, γιατί ενσωματώνουν το νόημα κάποιου μεγάλου γεγονότος στις λατρευτικές εκδηλώσεις, τα πανηγύρια, τα τραγούδια και τους χορούς, τις παραδόσεις, τα έθιμα που τις συνοδεύουν και δίνουν ευκαιρίες και στα παιδιά να τις συνδέουν με πολλούς τρόπους με την καθημερινή τους ζωή.

Όλα αυτά και πολλά περισσότερα μπορεί να σκεφτεί και να κάνει ο καθένας, που πραγματικά ενδιαφέρεται να χαρεί το παιδί του την ωραία αυτή  πορεία, την πορεία προς την ένωσή του με τον Χριστό, την πορεία προς την αγιότητα!

Τη συνάντηση μπορείτε να την παρακολουθήσετε εδώ:

π. Καλλίνικος Μαυρολέων: Μεγαλώνοντας έναν άγιο! 06

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....