Αγιασμός του προγράμματος Οργάνωση και Διοίκηση της Ενορίας- Προσφορά προς την άνθρωπο στην Ι.Μ. Καστορίας

Με ιδιαίτερη επιτυχία ξεκίνησε την Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022 στην Καστοριά σύμφωνα με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία από τον Covid-19, το επιμορφωτικό πρόγραμμα «Οργάνωση και διοίκηση της Ενορίας- Προσφορά προς τον άνθρωπο» που υλοποιείται από το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Καστορίαςστο πλαίσιο της συγχρηματοδοτούμενης Πράξης «Προγράμματα Διά Βίου Μάθησης του Ανθρώπινου Δυναμικού της Εκκλησίας – Ανάπτυξη Ανοιχτών Διαδικτυακών Μαθημάτων» (κωδικός ΟΠΣ 5073422)του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020».

Κατά την εναρκτήρια συνάντηση του προγράμματος, που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου  Καστοριάς, τον αγιασμό τέλεσε οΣεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος, ο οποίος δεν παρέλειψε να εκφράσει  τις ευχαριστίες του προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β’, Πρόεδρο του Δ.Σ. του Ι.Π.Ε., τον Πανοσ. Αρχιμανδρίτη Θεολόγο Αλεξανδράκη, Αναπληρωτής Διευθυντής του Ι.Π.Ε., αλλά και τον συντονιστή του προγράμματος στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας π. Λεωνίδα Μπάρδο.

Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης Θεολόγος Αλεξανδράκης, ο οποίος, αφού μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για τη συνεργασία με το Ι.Π.Ε. και τη δυνατότητα που προσφέρει στους κληρικούς, μέσω της διά βίου μάθησης και εκπαίδευσης, να επιμορφωθούν και να ενισχυθούν στην αντιμετώπιση των πρακτικών θεμάτων της ενοριακής ζωής. Ο π. Θεολόγος ευχαρίστησε επίσης τον συντονιστή του προγράμματος π. Λεωνίδα Μπάρδογια την άριστη συνεργασία και τη βοήθειά στην οργάνωση του προγράμματος, με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου. Στη συνέχεια ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Ι.Π.Ε. μίλησε για τους στόχους του προγράμματος «Οργάνωση και διοίκηση της Ενορίας- Προσφορά προς τον άνθρωπο» και ειδικότερα αναφέρθηκε στην δυνατότητα της ποιμαντικής φροντίδας του ιερέα μέσα σε ένα σύγχρονο ενοριακό πλαίσιο, κρατώντας παράλληλα την ιερά παράδοση και την αγιαστική παρουσία της Εκκλησίας μας.

Ακολούθως, μίλησε ο π. Λεωνίδας Μπάρδος συντονιστής των επιμορφωτικών προγραμμάτων εκ της Ιερά Μητροπόλεως Καστορίας,  ο οποίος αναφέρθηκε στο πολύπλευρο έργο που επιτελεί το Ι.Π.Ε. και τον τρόπο υλοποίησης του προγράμματος αυτού.

Το πρόγραμμα παρακολουθούν 25 κληρικοίτης Ι. Μητροπόλεως Καστορίας.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, στις επόμενες συναντήσεις οι οποίες θα γίνουν εξ αποστάσεως, εισηγήσεις θα παρουσιάσουν οι Πανοσ. Αρχιμανδρίτες Σεβαστιανός Σωμαράκης, Δρ. Κανονικού Δικαίου & Υφηγητής Πανεπιστημίου Στρασβούργου, Γραμματέας Συνοδικών  Δικαστηρίων  της Εκκλησίας της Ελλάδος, και Ιωάννης Περιστερίδης, Χημικός Μηχανικός Msc, Θεολόγος ΜΑ, οι Αιδεσ. Πρωτοπρεσβύτεροι Ελευθέριος Χαραλαμπίδης, Δρ Θεολογίας, Εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας, Σωτήριος Μανωλόπουλος, Θεολόγος, Ταμίας Ι. Μ. Πατρών,ο κ. Τριαντάφυλλος Μπολτέτσος, Δρ Θεολογίας και ο κ. Παναγιώτης Φραγκάκος, ΜΑ Θεολογίας.

Μετά την ολοκλήρωση των επιμορφωτικών συναντήσεων, ο π. Θεολόγος, θα πραγματοποιήσει τον απολογισμό του προγράμματοςκαι την προβλεπόμενη διαδικασία αξιολόγησης.

 

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ.

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....