Άγιες ημέρες στην Ιστιαία

Στο κλίμα της μεγάλης δεσποτικής εορτής των Χριστουγέννων εισήλθε η αρχιερατική περιφέρεια Ιστιαίας Ευβοίας από τις 20 Δεκεμβρίου 2021, ημέρα μνήμης του αγίου ιερομάρτυρος Ιγνατίου του Θεοφόρου, με κέντρο τον Ι. Ναό της Αγίας ισαποστόλου Μαρίας της Μαγδαληνής της μυροφόρου, του ομωνύμου ιεραποστολικού ιδρύματος, το οποίο έγινε έργο ζωής του μακαριστού Αρχιερατικού Επιτρόπου της περιοχής, Αρχιμ. Ιγνατίου Καπνίση (†28/11/2019). Των ιερών ακολουθιών προέστη ο αναπληρωτής Διευθυντής του ιδρύματος Πρωτοπρεσβ. Ιωάννης Θάνος, συλλειτουργούντος του Οικον. Ευσταθίου Αναγνώστου-Εφημερίου της Ενορίας Αγ. Αναργύρων Αγριοβοτανίου.

 

Την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021 επισκέφθηκαν το Βησσαριώνειο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Ιστιαίας  αντιπροσωπείες καλαντιστών-μαθητών του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου  και του Γενικού Λυκείου Ιστιαίας, οι οποίοι, αφού έψαλαν τα κάλαντα στους γέροντες, παρέδωσαν στον Πρόεδρο-Διευθυντή του Γηροκομείου, Πρωτοπρεσβ. Ιωάννη Θάνο, τρόφιμα που είχαν συγκεντρώσει οι σχολικές κοινότητες με αυτό τον σκοπό.

 

Ανήμερα της Εορτής των Χριστουγέννων ήχησαν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Ενοριών της κατά το πλείστον πυρόπληκτης αρχιερατικής περιφερείας Ιστιαίας και οι ευλαβείς χριστιανοί των χωριών και των κωμοπόλεων προσήλθαν με κατάνυξη στον Όρθρο και την χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία.

 

Την Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2021, μετά την Χριστού Γέννηση, στον Ενοριακό Ι. Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιστιαίας ετελέσθη, κατά το έθος, η αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία του αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, συλλειτουργούντων του Ιεροκήρυκος Αρχιμ. Νεκταρίου Ευγενικού και του Εφημερίου της Ενορίας Πρωτοπρεσβ. Ιωάννου Θάνου

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....