Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Special Olympics στην Καβάλα – Υπογραφή Συμφωνητικού Συνεργασίας με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Καβάλας

Στην υπογραφή συμφωνητικού συνεργασίας για την ίδρυση και λειτουργία Αναπτυξιακού Τοπικού Προγράμματος, με την επωνυμία «Special Olympics Hellas, Καβάλα», προχώρησαν το απόγευμα της Τετάρτης 10 Μαΐου 2023, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας “Βασίλης Βασιλικός”, ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, ο Πρόεδρος των Special Olympics Hellas, Πρέσβης ε.τ. Διονύσιος Κοδέλλας και η συντονίστρια του Προγράμματος και αντιπρόεδρος του Συλλόγου, Δώρα Καγιάννη.
—————————-
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ Στέφανος, η Διευθύντρια των Special Olympics Hellas, Άρτεμη Βασιλακοπούλου, ο υπεύθυνος του Αναπτυξιακού Προγράμματος και διευθυντής αθλημάτων των Special Olympics Hellas, Βασίλης Κασιμάτης, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης ΑΜΘ, Αρχέλαος Γρανάς, οι Αντιδήμαρχοι Αθλητισμού, Κώστας Βακιρτζής και Παιδείας και Πολιτισμού και Απόστολος Μουμτσάκης, ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου “Αλληλεγγύη”, Ανέστης Δημητριάδης και εκπρόσωποι αρχών και φορέων της Καβάλας.
—————————-
ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ
ΘΟΔΩΡΟΥ ΜΟΥΡΙΑΔΗ
—————————-
“Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη μέρα.
Μια SPECIAL DAY θα έλεγα.
Μια μέρα που ο Δήμος μας αποκτά το προνόμιο να ικανοποιήσει άλλη μια κοινωνική υποχρέωσή του απέναντι στα άτομα με αναπηρία.
Ευχαριστώ από καρδιάς τους υπεύθυνους των Special Olympics Hellas,
που επέλεξαν και τον Δήμο Καβάλας για να συνυπογράψουμε Σύμφωνο Συνεργασίας για την υλοποίηση Τοπικών Προγραμμάτων άθλησης για άτομα με νοητική αναπηρία.
Ευχαριστώ, βεβαίως, και τον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό, που μεσολάβησε για να επιτευχθεί αυτή η Συμφωνία και που θα σηκώσει το βάρος μεγάλου μέρους του Προγράμματος.
Είμαι χαρούμενος που ο Δήμος μας γίνεται μέλος μιας πολύ σημαντικής προσπάθειας σπουδαίων ανθρώπων,
οι οποίοι αγωνίζονται χρόνια για να εντάξουν τα άτομα με νοητική αναπηρία μέσα στην κοινωνία
και, παράλληλα, να διαπαιδαγωγήσουν την κοινωνία,
ώστε να αγκαλιάζει αυτά τα άτομα και να τους συμπεριφέρεται δίκαια, ως ισότιμα μέλη της.
Ο Δήμος μας θα συμβάλει με κάθε πρόσφορο τρόπο στην προσπάθεια υλοποίησης των στόχων του Προγράμματος
και θα συνεχίσει να είναι παρών σε όλους τους αγώνες και τις αγωνίες τόσο των αθλητών όσο και των δικών τους ανθρώπων.
Παρών θα είναι και σε κάθε αθλητικό αγώνα για να χειροκροτήσει την επιτυχή συμμετοχή όλων των ατόμων με νοητική αναπηρία, καθώς και όσους τα έχουν βοηθήσει να κάνουν την υπέρβαση.
Πρακτικά, ο Δήμος Καβάλας
θα διαθέσει τις απαραίτητες αθλητικές εγκαταστάσεις,
θα βοηθήσει στην εξεύρεση προπονητών
και θα συμμετάσχει στην ανάπτυξη παράλληλων προγραμμάτων Special Olympics.
Ηθικά, θα προσπαθήσουμε να γεμίζουμε τις κερκίδες με συνδημότες, ώστε να είναι δυνατός ο ήχος της κοινωνικής ευαισθησίας των Καβαλιωτών.
Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους
και υπόσχομαι ότι θα παρακολουθώ από πολύ κοντά όλα τα βήματα της προσπάθειας”.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....