Αναβαθμίζεται η Φοιτητική Εστία Σητείας, ιδιοκτησίας της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας

Το θέμα της αναβάθμισης της Φοιτητικής Εστίας στην Σητεία συζητήθηκε διεξοδικά σε σύσκεψη που ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα στο Δήμο Σητείας. Παρόντες, ο Δήμαρχος Σητείας Γιώργος Ζερβάκης που καλωσόρισε θερμά τους συμμετέχοντες από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές και συγκεκριμένα τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κκ Κύριλλο, τον Πρύτανη του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου Κρήτης κ Νίκο Κατσαράκη, τους Αντιπρυτάνεις κυρίους Θρασύβουλο Μανιό και Εμμανουήλ Δρακάκη καθώς επίσης και στελέχη της Διοίκησης του ΕΛΜΕΠΑ, εκπρόσωπο του ΥΔΕΔΥΒΥΝ, τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Τοπλού Πανοσιολογιότατο Αμβρόσιο Σκαρβέλη και τον Νομικό του Δήμου κ Λαντζανάκη.

Μέσα από την συζήτηση αναδείχθηκε η θέληση όλων για την αναβάθμιση της Φοιτητικής Εστίας στην Σητεία, στην κατεύθυνση στήριξης των δομών του ΕΛΜΕΠΑ Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας.

Το Τμήμα από την ίδρυση του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου έχει μία αξιολογότατη πορεία, ανέφερε με δηλώσεις του μετά το πέρας των διαδοχικών συσκέψεων στο Δήμο Σητείας, ο κ. Κατσαράκης, όντας στελεχωμένο πλέον με αρκετά μέλη ΔΕΠ καθώς και από τα περιφερειακά εκείνα τμήματα που δεν θίχθηκαν καθόλου από την ελάχιστη βάση εισαγωγής δεδομένου της συμπλήρωσης του αριθμού εισακτέων στο Τμήμα «και βεβαίως στηρίζοντας τους φοιτητές εκείνους που έχουν κοινωνικά, οικονομικά προβλήματα πρέπει να δώσουμε μία μακροπρόθεσμη λύση στο θέμα της Φοιτητικής Εστίας που θα αναβαθμίσει ακόμη περισσότερο το Τμήμα μας» τόνισε ο κ. Κατσαράκης ευχαριστώντας θερμά για την στήριξη και τις προσπάθειες που καταβάλλουν, την Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας και το Δήμο Σητείας. «Πραγματικά διαβλέπω ότι μέλλον του Τμήματος είναι ευοίωνο, είμαι αισιόδοξος, πολύ περισσότερο από κάθε άλλη φορά» συμπλήρωσε.

 

 

Πηγή: www.anatolh.com

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....