Αντίθετη η εκκλησία στην επέκταση και ενίσχυση του ΚΥΤ Φυλακίου Έβρου

Στις 11 του μηνός Φεβρουαρίου, του σωτηρίου έτους 2022, στην Ιερατική Σύναξη, που πραγματοποιήθηκε στο Διδυμότειχο, με την ευλογία του Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού, οι κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, μετά από συζήτηση, αποφασίσαμε ομόφωνα να δημοσιοποιήσουμε την αγωνία μας για όσα τεκταίνονται τον τελευταίο καιρό στο Φυλάκιο της Ορεστιάδος.

Έχοντες βαθειά συναίσθηση της ποιμαντικής μας ευθύνης έναντι του ακριτικού λαού, που κληθήκαμε με την Πρόνοια του Θεού να διακονήσουμε, εκφράζουμε την κάθετη και απόλυτη αντίθεση μας στην πρόθεση της Κυβέρνησης για οποιαδήποτε επέκταση και ενίσχυση των Περιφερειακών δομών της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΥΠΥΤ) στο Δ.Δ. Φυλακίου Έβρου, αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Θράκης, για ευνόητους εθνικούς λόγους, εφιστώντας την προσοχή όλων των κρατικών φορέων και του λαού μας για την ανάγκη συνέχισης του διαλόγου και οικοδόμησης κλίματος ομόνοιας και ομοφροσύνης.

Ας μην ξεχνάμε ότι όλοι μαζί ενωμένοι· με τη σύμπραξη του λαού, του Κλήρου και των φορέων του Κράτους, αποτρέψαμε την αθρόα εισβολή των μεταναστών τον Φεβρουάριο – Μάρτιο 2020 και έτσι αναδείχθηκε διεθνώς η μεθόδευση της γείτονος για τη χρησιμοποίηση των δυστυχών αυτών συνανθρώπων μας ως εργαλείο αποσταθεροποίησης.

Οι κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....