Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Θεολογική του Α.Π.Θ. για τη λήξη του εαρινού εξαμήνου

Την Πέμπτη 23 Μαΐου, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας, που βρίσκεται στον 4ο όροφο της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, τελέστηκε Αρχιερατική Θ. Λειτουργία.
Με την ευλογία του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Φιλοθέου, ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, Καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας, ενώ συλλειτούργησαν ή συμπροσευχήθηκαν Κληρικοί Καθηγητές και Φοιτητές της Σχολής. Έψαλαν πολυμελείς βυζαντινοί χοροί υπό την καθοδήγηση του Καθηγητή του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας Ιωάννη Λιάκου.
Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας, ο Καθηγητής Απόστολος Κραλίδης, Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας, εκπροσωπώντας όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα της Θεολογικής Σχολής, καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο ως Καθηγητή του Τμήματος Θεολογίας και ευχήθηκε ευόδωση των διδακτικών και ακαδημαϊκών δραστηριοτήτων του.
Απαντώντας ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η Θεολογική Σχολή είναι η τροφός μάνα, μέσα στην οποία σπουδάσαμε και ανδρωθήκαμε ακαδημαϊκά».
Ο Μητροπολίτης Κίτρους με ιδιαίτερη συγκίνηση έκανε μνεία του Καθηγητή και πρωτοπόρου της Λειτουργικής μακαριστού Ιωάννη Φουντούλη, ενώ επισήμανε ότι το έργο του συνέχισαν οι άλλοτε βοηθοί του και μετέπειτα Καθηγητές Αρχιμ. Νικόδημος Σκρέττας, Παναγιώτης Σκαλτσής και Τρύφων Τσομπάνης. Υποσχέθηκε ότι και ο ίδιος θα βαδίσει πάνω στα ίχνη που εκείνοι χάραξαν. Ακόμη, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όσους συμμετείχαν στη λατρευτική σύναξη, ευχόμενος καλό διάβασμα και επιτυχείς εξετάσεις.
Να σημειωθεί ότι στη Θ. Λειτουργία συμμετείχαν Καθηγητές και Φοιτητές διαφόρων, τόσο της Θεολογικής όσο και άλλων Πανεπιστημιακών Σχολών.
Τέλος, ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος διένειμε το αντίδωρο καθώς και πασχαλινά τσουρέκια και αυγά, υπό την καλλίφωνη ψαλμωδία βυζαντινών ύμνων και δεχόμενος τις ευχές του εκκλησιάσματος.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....