Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίας Βαρβάρας Μπρινιά – Αγίου Λουκά Αλιβερίου

Το Σαββάτο 18 Μαϊου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ ετέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό της Αγίας Βαρβάρας Μπρινιά – Αγίου Λουκά Αλιβερίου στις εγκαταστάσεις των Λυγνιτορυχείων επαρχίας  Αλιβερίου.

 

Με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ συλλειτούργησαν ο Πανοσ Αρχιμ Νικόδημος Τσιμόγιαννης Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως και Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Αλιβερίου ο Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Γιαννούλης εφημέριος ιερού ναού Οσίου Λουκά – Αγίου Λουκά Αλιβερίου και ο Διάκονος Στυλιανός Πεταχτής.

 

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ αναφέρθηκε στο θαυμαστό γεγονός της Αναστάσεως του Χριστού το αυτό γεγονός αποτελεί την φλόγα και την ζέση η οποία δίνει την δύναμη και την ενέργεια σε αυτή να πορεύεται αταλάντευτη στους αιώνες.

 

Στην αντίθετη περίπτωση  ει δε Χριστός ουκ εγήγερται κενό άρα το κήρυγμα ημών κενή και η πίστις ημών.

 

Τέλος ο Σεβασμιώτατος κ.Σεραφειμ αναφέρθηκε στην απιστία του Αποστόλου Θωμά η οποία μετατράπηκε σε κήρυγμα της Αναστάσεως.

 

 

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ ετέλεσε το ετήσιο καθιερωμένο ιερό μνημόσυνο  υπέρ αναπαύσεως των πεσόντων

του Εργοτάξιου ΔΕΗ Λιγνιτορυχείου Μπρινιά με την παρουσία των Αντιδημάρχων κ. Νικολάου Μαστροκώστα κ. Γεωργίου Στρουμπούλη του πρώην Δημάρχου κ. Αθανασίου Μπουραντά και πολλών πιστών και συγγενών των πεσόντων οι οποίοι και τίμησαν την μνήμη των κεκοιμημένων συγγενών τους εις μνημόσυνο αιώνιο της αναπαύσεως αυτών.

 

Ακολούθησε  από τον Σεβασμιώτατο κ. Σεραφείμ  ιερό τρισάγιο στο μνημείο όπου αναγράφονται τα ονόματα τους εις ένδειξη τιμής και σεβασμού προς την μνήμη τους ακολούθησε και  η κατάθεση στεφάνων.

 

Τους ύμνους απέδωσαν ο κ. Χαράλαμπος Μαζαράκης Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Αλιβερίου με τον Ιεροψάλτη Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ερέτριας κ. Δημήτριο Πετρογιάννη.

 

Φωτογραφίες Γεώργιος Σαλταρίκος. Δημήτριος Πετρογιάννης.

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....