Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στη Νέα Κίο για την Αγία Ειρήνη

Με πανηγυρικούς εορτασμούς τιμήθηκε και φέτος η μνήμη της Αγίας Ειρήνης της Μεγαλομάρτυρος  στην κωμόπολη της Νέας Κίου στην Αργολίδα.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε πανηγυρικός Δισαρχιερατικός εσπερινός και η λιτάνευση της Ιερός Εικόνας .

Ανήμερα της εορτής Πέμπτη 5 Μαΐου 2022 τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Άρτης Καλλινίκου ,ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο. Κατα την Θεία Λειτουργία εψαλε ο Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως Αργολίδας Γρηγόρης Κακούρης.

Μετά το πέρας της λειτουργίας οι εφημέριοι του ναού της Αγίας Ειρήνης ,π. Δημοσθένης και π. Ηλίας Γάτσιος , ευχαρίστησαν τον Μητροπολίτη Αρτης κ. Καλλίνικο , για την τιμή που έκαναν να παραβρεθούν και να τελέσουν την θεία λειτουργία στον εορτάζοντα ναό .

Οι κάτοικοι της Κίου είναι κατά πλειοψηφία έχουν ρίζες από την Μικρά Ασία και το χωριό που εγκαταστάθηκαν στην Αργολίδα κτίστηκε από τους προγόνους τους που ήρθαν στην Ελλάδα μετά την Μικρασιατική καταστροφή.
Κατά την Ιερά πανήγυρη συρρέει πλήθος προσκυνητών προκειμένου να προσκυνήσει την ιερά εικόνα της Αγίας Ειρήνης.  Μεγάλη τιμή και ευλάβεια αποδίδουν στην Αγία Ειρήνη οι ευλαβείς ενορίτες άλλα και όλοι οι χριστιανοί της γύρω περιοχής. Ακολούθησε κέρασμα από το εκκλησιαστικό συμβούλιο προς όλους του παρευρισκόμενους στην εορτή.

Την παραμονή της εορτής της Αγίας Ειρήνης της Μεγαλομάρτυρος, Τετάρτη 4 Μαΐου 2022, στην φερώνυμη εκκλησία στην Νέα Κίο, του Δήμου Άργους Μυκηνών στην Αργολίδα,τελέστηκε Δισαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Άρτης Καλλινίκου και του Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκταρίου.
Παρακολουθήστε σε βίντεο παρακάτω τον εσπερινό και την περιφορά της Θαυματουργής εικόνας της Αγίας Ειρήνης, πέριξ του Ιερού Ναού.

 

ΠΗΓΗ ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....