Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Στεφάνου Σκύδρας -Το πρωί στις 09:00 στην 4Ε

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η ετήσια πανήγυρις του ιερού ενοριακού Αγίου Στεφάνου Σκύδρας, επί τη μνήμη του αγίου Πρωτομάρτυρος.
Την Κυριακή 26 Δεκεμβρίου τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ. Κατά την έναρξη του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε η υποδοχή των ιερών λειψάνων των Αγίων Κοσμά και Δαμιανού, τα οποία μετέφερε εκ του Ι. Καθεδρικού Ναού Αγίας Σκέπης Εδέσσης ο Αρχιμ. Χριστόδουλος Καραγιάννης, Προϊστάμενος του εν λόγω ναού. Στην ιερά ακολουθία μετείχε ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Στέφανος Δέβρελης, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Σκύδρας και άλλοι κληρικοί της Ι. Μητροπόλεως.
Την επομένη, Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου τελέσθηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης. Συλλειτούργησαν ο Αρχιμ. Αιμιλιανός Δημητρίου, από την Ι. Μητρόπολη Φλωρίνης, ο Αρχιμ. Μιχαήλ Αγγελικάκης, από την Ι.Μ. Κασσανδρείας, ο Αρχιμ. Εφραίμ Ανθίμου, ιεροκήρυκας της Ι.Μ. Εδέσσης, ο Αρχιμ. Αντώνιος Κορέστης, Αρχιερατικός Επίτροπος Σκύδρας και Προϊστάμενος του Ι. Ναού και άλλοι κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως. Αντί κηρύγματος αναγνώσθηκε η Εγκύκλιος των Χριστουγέννων του ποιμενάρχου της Ι. Μητροπόλεως κ. Ιωήλ από τον Αρχιμ. Εφραίμ.
Παρέστησαν οι βουλευτές Πέλλας κ. Δ. Σταμενίτης, κ. Β. Βασιλειάδης και κ. Θ. Τζάκρη, η Δήμαρχος Σκύδρας κ. Αικ. Ιγνατιάδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ι. Τζαμτζής, ο Διοικητής της 2ας Μ/Κ Μεραρχίας Υποστράτηγος Γ. Χατζηγεωργίου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας κ. Π. Περδικάτσης, και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων.

 

δείτε την από την 4Ε σε μαγντοσκόπηση το πρωί της Τρίτης στις 9:00

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....