Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελεούσας Ιεράπετρας

Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022, Στ΄Λουκά και μνήμη του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε, κήρυξε τον θείολόγο και τέλεσε τα ιερά μνημόσυνα των μακαριστών Βασιλείου Ζαχαριουδάκη (τεσσαρακοθήμερο) και Aνδρέου Κρασσά (εννιάμηνο) στον Ιερό Ενοριακό Ναό Παναγίας Ελεούσας πόλεως Ιεράπετρας.

Στην ομιλία του, αμέσως μετά την ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στα μηνύματα της ευαγγελικής περικοπής της θεραπείας του δαιμονισμένου των Γαδαρηνών. Σημείωσε ότι η λεγεώνα των δαιμόνων «παρεκάλουν αυτόν, ίνα μη επιτάξει αυτοίς εις την άβυσσον απελθείν», αναγνωρίζοντας ότι ο Χριστός είναι Θεός, ο Δημιουργός του κόσμου, αυτός που κατευθύνει τα πάντα και τίποτε δεν γίνεται εάν αυτός δεν το επιτρέψει. Ο Κύριος λύτρωσε τον δαιμονισμένο άνθρωπο της περικοπής από το ακάθαρτο και πονηρό πνεύμα και επέτρεψε να μπουν τα δαιμόνια στους χοίρους, γιατί οι κάτοικοι της περιοχής έβοσκαν χοίρους που ο μωσαϊκός Νόμος δεν το επέτρεπε.

Όπως τόνισε, ο σατανάς δεν είναι μια αφηρημένη έννοια, αλλά υπάρχει και είναι ο μεγαλύτερος εχθρός μας εάν εμείς του το επιτρέψουμε. Όταν, όμως, εμείς που είμαστε βαπτισμένοι και μυρωμένοι και ανήκουμε στην Εκκλησία του Χριστού και ζούμε εν Χριστώ ζωή, τότε δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε. Τέλος, ευχήθηκε ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός, ο οποίος έγινε άνθρωπος για να λύσει και να αποδυναμώσει τα έργα του διαβόλου να προστατεύει όλους από τη δύναμη του πονηρού και εμείς να εντείνουμε τον καθημερινό πνευματικό μας αγώνα για να ζούμε σύμφωνα με το θέλημα του Θεού.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο ιερατικώς προϊστάμενος του ναού ο Αιδεσιμ. Πρωτ. Σάββας Λιναρδάκης και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς, και συμπροσευχόμενος ο Εφημέριος του ναού Αιδεσιμ. Οικονόμος Κων/νος Λιοντάκης, ενώ εκκλησιάστηκαν αρκετοί πιστοί, μεταξύ των οποίων και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Γεώργιος Κουγιουμουτζάκης και Γεώργιος Αγγελάκης, Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....