Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Στεφάνου της ομώνυμης Κοινότητας του Δήμου Ιεράπετρας

Την Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021, εορτή της μνήμης του Αγίου Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, περιστοιχούμενος από Κληρικούς της περιοχής, χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους άρτους και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Στεφάνου της ομώνυμης Κοινότητας της Δημοτικής Ενότητας Μακρύ Γιαλού Δήμου Ιεράπετρας.

Στο κήρυγμά του ο Σεβ. κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στο συναξάρι του αγίου Πρωτομάρτυρος Στεφάνου και στη μαρτυρική τελείωσή του με λιθοβολισμό, σημειώνοντας ότι υπήρξε ένας από τους επτά Διακόνους που χειροτόνησαν οι Απόστολοι για να διακονούν το ιεραποστολικού έργο και τη φιλανθρωπική δράση της πρώτης Εκκλησίας, ήταν «πλήρης χάριτος», πρότυπο πίστης, αγάπης, θάρρους, ταπείνωσης και συγχωρητικότητας.  Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους τους Αγιοστεφανιώτες χρόνια πολλά και ευλογημένα από τον Θεό με τις πρεσβείες του Αγίου Αρχιδιακόνου Στεφάνου, προστάτου του χωριού τους.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ.  Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, οι Αρχιερατικοί Επίτροποι της Στ. Περιφέρειας Αιδεσιμολ Πρωτ. Ιωάννης Νεστοράκης, και της Ε΄ Αρχιερ. Περιφέρειας Αιδεσιμ. Πρωτ. Αντώνιος Τσαγκαράκης, ο Εφημέριος της Ενορίας π. Ταξιάρχης Μυκωνιάτης και ο Ιερολ. Διάκονος π. Θεμιστοκλής Μπεϊνάς, ενώ παρέστησαν οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Ιεράπετρας κ. Εμμανουήλ Βρυγιωνάκης και κ. Νεκτάριος Παπαδάκης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Στεφάνου κ. Σταύρος Στεφανάκης και αρκετοί  πιστοί της περιοχής, τηρώντας τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό.

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....