Αρχιερατικό Μνημόσυνο για τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στα Γιαννιτσά

Την Κυριακή της Σαμαρείτιδος, 22 Μαΐου 2022, στον ιστορικό ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Μητρόπολη) Γιαννιτσών μετά τον Όρθρο και την Θ. Λειτουργία τελέσθηκε Αρχιερατικό Μνημόσυνο για τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από τον Σεβ. Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ. Μετείχαν ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Λουδοβίκος, Καθηγητής της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο, οι εφημέριοι του ιερού ναού και ο αρχιδιάκονος της Ι. Μητροπόλεως.
Οι αρχές της Πέλλας εκπροσωπήθηκαν από τους βουλευτές του Νομού, κ.κ. Γ. Καρασμάνη, Δ. Σταμενίτη, Β. Βασιλειάδη και την κα Θ. Τζάκρη, τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Ι. Τζαμτζή, οποίος και ομίλησε για το έγκλημα της Γενοκτονίας μετά το μνημόσυνο, τον Δήμαρχο Πέλλας κ. Γ. Στάμκο, τον Δήμαρχο Έδεσσας κ. Δ. Γιάννου, τον Διοικητή της 2ης ΜΚ Ταξιαρχίας Άρη Ηλιόπουλο, τον Αστυνομικό Διευθυντή Πέλλας κ. Π. Περδικάτση, τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γιαννιτσών, άλλους εκπροσώπους αρχών και των φορέων και αντιπροσωπείες των Ποντιακών και άλλων Προσφυγικών Σωματείων από όλον τον Νομό.
Ακολούθησε Επιμνημόσυνη Δέηση και τελετή Μνημοσύνης στο Μνημείο των θυμάτων της Γενοκτονίας, στην πλατεία Νέας Τραπεζούντος, στην οποία ομίλησε ο Δήμαρχος Πέλλας.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....