Αρχιερατικό Μνημόσυνο υπέρ των 49 εκτελεσθέντων προκρίτων της πόλεως της Παραμυθίας από τα Στρατεύματα Κατοχής

Το απόγευμα της Πέμπτης 28 Σεπτεμβρίου 2023στον Μητροπολιτικόν Ιερό Ναό Αγίου Δονάτου Παραμυθίας τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ΄ αρτοκλασίας προεξάρχοντος του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Κοιμ.Θεοτόκου Μολυβδοσκεπάστου Αρχιμανδρίτου π. Αρσενίου Μάϊπα, κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, παρουσία των πολιτικών αρχών του Νομού Θεσπρωτίας και πιστών που τίμησαν με την παρουσία τους την εορτή του Αγίου μας.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμανδρίτης π. Μεθόδιος Ντελής, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Κοιμ.Θεοτόκου Γηρομερίου.

Μετά το πέρας του Εσπερινού ακολούθησε η λιτάνευση των Ιερών λειψάνων και της Εικόνος του Αγίου Δονάτου εντός της πόλεως της Παραμυθιάς.

Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δονάτου Παραμυθίας τελέσθηκε Όρθρος και Θεία Λειτουργία μετά θείου κηρύγματος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Αρχιερατικό Μνημόσυνο υπέρ των 49 εκτελεσθέντων προκρίτων της πόλεως της Παραμυθίας από τα Στρατεύματα Κατοχής χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ.ΑΝΔΡΕΟΥ τοποτηρητού της Ιεράς Μητροπόλεως μας ο οποίος πριν την απόλυση της εορτής κήρυξε θείο λόγο.

Εν συνεχεία ακολούθησε πομπή προς το Μνημείο των εκτελεσθέντων όπου τελέσθηκε Αρχιερατική επιμνημόσυνη Δέηση παρουσία των αρχών της πόλεως και των συγγενών αυτών.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....