Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στη Χώρα της Κιμώλου

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , παρά τις υφιστάμενες δυσμενείς καιρικές συνθήκες και το δριμύ ψύχος, έπλευσε σήμερα το μεσημέρι στην Κίμωλο και το εσπέρας τέλεσε τον Εσπερινό επί τη ανακομιδή των Λειψάνων του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στον, κατασκευασμένο από πωρόλιθο της Κιμώλου, Τρίκλιτο Μεταβυζαντινό Ναό του 17ου αι., αφιερωμένο στους Αγίους Ιωάννη το Χρυσόστομο, Νικόλαο και Σώζοντα, με τη συμμετοχή του Εφημερίου και Αρχιερατικού Επιτρόπου Κιμώλου, Πρωτοπρ. Δημητρίου Βεντούρη, και την παρουσία του Αντιδημάρχου Κιμώλου κ. Παναγιώτη Σάρδη, του Λιμενάρχη Κιμώλου κ. Αναστ. Καρακουλάκη και πολλών πιστών, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά.
Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στο συγγραφικό και κηρυκτικό έργο του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, ο οποίος κατόρθωσε να αγκαλιάσει με τις διδαχές του τον όλο άνθρωπο, τις ανάγκες, τις ανησυχίες και τις αγωνίες του σε κάθε τομέα της καθημερινής και πνευματικής του ζωής, παραδίδοντας διαχρονικά μαθήματα και τρόπους ζωής, πίστεως και αφοσίωσης στην ακαινοτόμητο πίστη της Εκκλησίας.
Προέτρεψε δε τους πιστούς να διατηρήσουν ζωντανή τη φλόγα της πίστεως, ώστε να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες της καθημερινότητας, τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους και συνεχάρη τον Εφημέριο του Ναού και Αρχιερατικό Επίτροπο Κιμώλου, Πρωτοπρ. Δημήτριο Βεντούρη και τους συνεργάτες του.
Ακολούθως, ευλόγησε την Αγιοβασιλειόπιττα, ενώ τα παιδιά έψαλαν τα Κάλαντα, «για να χαρούμε όλοι μαζί », όπως είπε χαρακτηριστικά.
Σήμερα  το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ θα επισκεφθεί Εκπαιδευτήρια της Κιμώλου και το μεσημέρι θα πλεύσει προς Πειραιά.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....