«Αθλοφόρε Άγιε, Και Ιαματικέ Παντελεήμον, Πρέσβευε Τω Ελεήμονι Θεώ…»

Στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς μετέβη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως του Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου, και χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό της εορτής του Αγίου μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του ιαματικού.

Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκε στην είσοδο της Ιεράς Μονής η αδελφότητα αυτής, με επικεφαλής τον Καθηγούμενο Αρχιμ. Νικόδημο Αγαθονίκου.

Στο κήρυγμα του, ο σεπτός μας Ποιμενάρχης αναφέρθηκε σε μία λεπτομέρεια της ζωής του εορταζομένου Αγίου, αυτήν της αλλαγής του ονόματος του από Πανταλέοντος σε Παντελεήμονα, για να αναδείξει τη μεταβολή που φέρνει στην κοινωνία η Εκκλησία καταργώντας στόχους υπερηφανείας, εξουσιαστικότητας και επικυριαρχίας, αναδεικνύοντας μ’ αυτό τον τρόπο την αγάπη, την ταπείνωση και την πνευματικότητα. Περαίνοντας τον λόγο του, τόνισε ότι η Εκκλησία δίδοντας μας ένα όνομα, μας δίνει ένα στόχο, αυτόν ο οποίος αναφέρεται στο όνομα μας έτσι ώστε να μας θυμίζει διαρκώς, την αναφορά μας σε αρχές, αξίες και ιδανικά.

Προ της απολύσεως, ο π. Νικόδημος προσεφώνησε καταλλήλως τον Σεβασμιώτατο και τον ευχαρίστησε που λάμπρυνε με την παρουσία του την πανήγυρη της Μονής, ενώ με τη σειρά του ο Επίσκοπος μας ευχαρίστησε τόσο τον οικείο Μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο για την πρόσκληση να συμμετάσχει στις θρησκευτικές εκδηλώσεις της γειτονικής Ιεράς Μονής, όσο και τον Καθηγούμενο για την αβραμιαία φιλοξενία, ενώ απευθυνόμενους στους πιστούς που κατέκλυσαν το Μοναστήρι, μεταξύ αυτών ο Βουλευτής κ. Χρήστος Κέλλας, ο Δήμαρχος Αγιάς κ. Αντώνιος Γκουντάρας, η Προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων κα Σταυρούλα Σδρόλια, τους ευχήθηκε να έχουν την ευλογία του ιαματικού Αγίου στη ζωή τους.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....