Άξιος ο νέος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος – Το πρώτο Συλλείτουργο – Η Ενθρόνιση

Του πρώτου Αρχιερατικού Συλλείτουργου προέστη την Κυριακή Β΄ των Νηστειών (20-3-2022) ο νέος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στο Ρέθυμνο, παρουσία τοπικών Στρατιωτικών, Αστυνομικών και Πολιτικών Αρχών.

Παρέστη συμπροσευχόμενος και ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης και προκάτοχός του κ. Ευγένιος.

276059601 10158770693292522 1383602086175034949 n
276063488 10158770693437522 3411379096691394160 n
276161793 10158770693052522 2606414576345422600 n
Πρώτος Εσπερινός του νέου Μητροπολίτη Ρεθύμνης στους Άγιους Τέσσερις Μάρτυρες

Ο Σεβασμιώτατος Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος χοροστάτησε στον πρώτο Εσπερινό μετά την ενθρόνισή του, στον Ιερό Ναό Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων στο Ρέθυμνο, το απόγευμα του Σαββάτου 19 Μαρτίου.

Πολλοί πιστοί υποδέχθηκαν τον νέο ποιμενάρχη του Ρεθύμνου ευχόμενοι καλλίκαρπη ποιμαντορία. Μετά το πέρας του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε τις εγκάρδιες ευχές κλήρου και λαού.

Σε κλίμα συγκίνησης το Ρέθυμνο υποδέχτηκε το νέο ποιμενάρχη του, Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομο το Σάββατο 19 Μαρτίου 2022.
Ο νέος Ιεράρχης έφτασε λίγο μετά τις 11:30 στην Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη, συνοδευόμενος από τους Ηγούμενους των Ιερών Μονών της Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, κληρικούς της τοπικής εκκλησίας αλλά και τον εκπρόσωπο του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου, Μητροπολίτη Λαδοδικείας κ. Θεοδώρητο. Ο νέος Μητροπολίτης έτυχε θερμής υποδοχής από τους πολίτες που συγκεντρώθηκαν για να τον συγχαρούν και να παραστούν στην τελετή.

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργος Μαρινάκης υποδέχτηκε το νέο Ιεράρχη με μια συγκινητική προσφώνηση. Παρών στην τελετή ενθρόνισης ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος, ο οποίος υποδέχτηκε με θέρμη τον νέο Μητροπολίτη Ρεθύμνου Πρόδρομο, σε μια πόλη όπου υπήρξε Μητροπολίτης για δώδεκα ολόκληρα χρόνια.

Πλήθος κόσμου, εκπρόσωποι της πνευματικής, επιστημονικής ζωής του τόπου άκουσαν τον νέο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου να δηλώνει πως «…κάθε γωνιά της ευλογημένης αυτής επαρχίας, γίνεται σημείο αναφοράς στο εξής για τη διακονία μου, για τη δόξα Του Χριστού και της ιστορία του τόπου και τη σωτηρία των ανθρώπων του. Έρχομαι για να σας παραλάβω από το χέρι, για να πορευτούμε μαζί το δρόμο του Ευαγγελίου χωρίς άλματα και πρόσκαιρους ενθουσιασμούς, χωρίς χειροκροτήματα και πρόσκαιρα πυροτεχνήματα που κρατούν λίγο και τελειώνουν γρήγορα, αλλά με συναίσθηση ότι τίποτα τελικά δεν είναι εγωιστικά δικό μας κτήμα, αλλά όλα είναι δωρεές και δωρήματα του πανάγαθου θεού και οφείλουμε να το μοιραζόμαστε. Σας παρακαλώ και σας προτρέπω, όλοι μαζί με ενότητα και φιλότιμο πνευματικό όχι ως τέλειοι και αναμάρτητοι αλλά ως αγωνιζόμενοι άνθρωποι που αγωνίζονται διαρκώς να πορευτούμε την οδό του Ευαγγελίου μέσα στις οδούς της κιβωτού της Αγίας μας εκκλησίας».

Κατά τον Ενθρονιστήριο λόγο του στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, ο νέος Μητροπολίτης επισήμανε ότι από την πόλη του Ρεθύμνου μέχρι το πιο μικρό χωριό της Μητροπόλεώς μας ανοίγω διάπλατα την αγκαλιά, δεν είναι σχήμα λόγου. Είναι ανάγκη και διάθεση καρδιάς, τρόπος και επιλογή ζωής, βίωμα καρδιακής κοινωνίας. Γνωρίζω καλά και αισθάνομαι καρδιακά πως εισέρχομαι σήμερα στο Ιερό της εκκλησιαστικής ευθύνης μου. Θα μοιραστώ μαζί σας ότι έχω και ότι είμαι. Αποτελείτε από δω και μπρος το περίγραμμα της ζωής μου, το επίκεντρο των ενδιαφερόντων μου, την οδό της Σωτηρίας μου». Αναφερόμενος στους κατά των προηγούμενων χρόνων προκατόχους του, ο κ.κ. Πρόδρομος επισήμανε πως διαχρονικά όλοι τους εργάστηκαν με ζήλο «…και αγάπη για την εκκλησία μας μέχρι και σήμερα. Αναλαμβάνω την παρακαταθήκη για να συνεχίσω όσο θα θέλει ο Θεός σε τούτο το δρόμο που χάραξαν, ο οποίος δεν τελειώνει με εμάς ούτε τελειώνει σε μας».

 

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....