Χειροτονία Διακόνου στη Μητρόπολη Σάμου

Στον Ι. Ναό Προφ. Ηλιού Παγκρατίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου κ. Ευσέβιος  τέλεσε την εις διάκονο χειροτονία του π. Χριστοδούλου (κατά κόσμον Χρήστου) Σελλή.

Την προηγούμενη ημέρα στο παρεκκλήσιο του ιερού Χρυσοστόμου τέλεσε την ακολουθία της Ρασοευχής κατά την οποία του έδωσε το όνομα Χριστόδουλος προς τιμήν και μνήμην του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου, του οποίου πριν λίγες ημέρες συνεπληρώθησαν 14 έτη από της προς Κύριον εκδημίας του, του ευχήθηκε δε “να του ομοιάσεις οικειούμενος τον Ιεραποστολικό του ζήλο, την αγάπη του προς την Εκκλησία, τον μοναχισμό και ιδιαιτέρως εις την θεία λατρεία της Εκκλησίας μας”.

 IMG-d2833be3beea4a60acb768c006a42de6-V.jpg
Ο νεοχειροτονηθείς Διάκονος Χριστόδουλος προέρχεται από την Αργολίδα, είναι πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου των Αθηνών και με μεταπτυχιακές σπουδές στην λειτουργική Θεολογία. Διακρίνεται για την εξ απαλών ονύχων αφοσίωσή του στην Εκκλησία, την αγάπη του προς τον Ιερό ψαλτήρα και την μοναχική ζωή. Επί πέντε έτη υπήρξε οικότροφος του οικοτροφείου του Ιδρύματος “Ιερός Χρυσόστομος” Παγκρατίου του οποίου προΐσταται ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας. Ευχόμεθα να φανεί αντάξιος των προσδοκιών του Σεβ. Ποιμενάρχου μας και να τηρήσει τις μοναχικές αρετές.
Ο νεοχειροτονηθείς θα υπηρετήσει ως κληρικός στα ακριτικά Νησιά μας.
 IMG-87785d81b9d7a568ff2298a570cf5b38-V.jpg

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....