Χειροτονία διακόνου στην Αγία Μαρίνα Ηλιουπόλεως

Με την άδεια και την ευλογία του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρίου Ιερώνυμου τελέστηκε στον ιερό ναό Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως.  την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021,  χειροτονία διακόνου.

Ο επίσκοπος Ευρίπου Χρυσόστομος, χοροστάτησε στον όρθρο και τέλεσε την θεία λειτουργία και την χειροτονία εις διάκονο, του αναγνώστου Γεωργίου Βάρσου.

Στο τέλος του όρθρου και αφού ο πνευματικός του πατήρ πρωτοπρεσβύτερος Λάμπρος Ξεσφύγγης ανέγνωσε την κεκανονισμένη συμμαρτυρία, ο επίσκοπος έκανε τη χειροθεσία σε υποδιάκονο.

Προ της χειροτονίας, ο υποψήφιος διάκονος προσφώνησε τον επίσκοπο, ευχαριστώντας τον Θεό, τον επίσκοπο, καθώς και τους ανθρώπους οι οποίοι ήταν έως σήμερα συμπαραστάτες στη ζωή του και ιδιαιτέρως ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τον πρωτοσύγκελο του, αρχιμανδρίτη Βαρνάβα Θεοχάρη. Ο επίσκοπος εν συνεχεία ομίλησε παραινετικά προς τον διάκονο και ενθυμούμενος την δική του χειροτονία κατέληξε επαναλαμβάνοντας ότι του είπε τότε ο Μητροπολίτης Νικαίας Αλέξιος  “κρύψε τον εαυτό Σου για να φανεί ο Χριστός”.

Ο νέος διάκονος νυμφευμένος με την νοσηλεύτρια Αικατερίνη Τσαπάρα, γεννήθηκε στον Χολαργό Αττικής στις 16 Σεπτεμβρίου 1990 και κατοικεί από τότε στην Ηλιούπολη. Μετά τις εγκύκλιες σπουδές στην Ηλιούπολη, φοίτησε στο Εκκλησιαστικό ΙΕΚ της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής. Υπηρέτησε την στρατιωτική θητεία του στο Πολεμικό Ναυτικό και το 2010 κατόπιν Πανελλαδικών εξετάσεων εισήλθε στο τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής σχολής Αθηνών, του οποίου έγινε πτυχιούχος.

Υπήρξε ιερόπαις, κατηχητής, επίτροπος και ιεροψάλτης του Ι.Ν.Αγ.Νικολάου Ηλιουπόλεως από το 2001-2016. Στις 6 Δεκεμβρίου 2006 στον Ι.Ν.Αγ.Νικολάου Ηλιουπόλεως χειροθετήθηκε αναγνώστης από τον μακαριστό αρχιεπίσκοπο Αθηνών Χριστόδουλο. Από τον Οκτώβριο του 2016 έως και την εις διάκονον χειροτονία του διετέλεσε ιεροψάλτης του Ι.Ν. Αγ. Μαρίνης Ηλιουπόλεως.

Η χειροτονία μεταδόθηκε τηλεοπτικά από το διαδικτυακό δίαυλο ECCLESIATVGR https://ecclesiatv.gr/ekklisia/item/arxieratiki-theia-leitourgia-kai-xeirotonia-i-n-agias-marinas-ilioupoleos-21-11-2021

Φωτογραφίες https://bit.ly/3l0XfyG

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....