Χειροτονία Πρεσβυτέρου στη Νέα Ιωνία

Την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022 (Γ’ Κυριακή Τριωδίου – Απόκρεω) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου Νέας Ιωνίας.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας και σε ιδιαίτερα συγκινησιακό κλίμα, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του ευλεβεστάτου Διακόνου π. Κωνσταντίνου Τσερέπη, εγγάμου κληρικού και πατρός δύο τέκνων, αποφοίτου Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στην ομιλία του ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ απηύθυνε λόγους πατρικής αγάπης στο νεοχειροτονηθέντα ιερέα και βασιζόμενος στο Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της ημέρας (Ματθ. κε´, 31-46) αναφέρθηκε τόσο στην ποιμαντική διάσταση του ιερατικού λειτουργήματος, όσο και στα πνευματικά χαρίσματα του νέου Πρεσβυτέρου, τον οποίο προέτρεψε να γίνει ένας άξιος ιερέας και να πορεύεται ταπεινά με γνώμονα πάντοτε το καλό της Εκκλησίας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο π. Κωνσταντίνος, με προτροπή του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Γαβριήλ, μοίρασε το αντίδωρο και δέχθηκε τις ευχές του εκκλησιάσματος.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....