Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας

Σε κλίμα πνευματικής κατάνυξης και εκκλησιαστικής λαμπρότητας τελέσθηκε την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023 (Μετά την Ύψωση), η ακολουθία του Όρθρου και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Αναστασίας Περισσού στη Νέα Ιωνία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, με τη συμμετοχή κληρικών τόσο της Τοπικής Εκκλησίας της Νέας Ιωνίας, όσο και άλλων Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, ενώ συμπροσευχόμενος, εντός του Ιερού Βήματος, παρέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ανέων κ. Μακάριος.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ τέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Αρχιδιακόνου της Ιεράς Μητροπόλεως π. Ιερωνύμου Περαματζή.

Στον χειροτονητήριο λόγο του ο π. Ιερώνυμος, με εμφανή συγκίνηση, εξέφρασε την καρδιακή του ευγνωμοσύνη προς τον Πανάγιο Τριαδικό Θεό για την κλήση, την ευσπλαχνία και για τις πλούσιες δωρεές στη ζωή του και ευχαρίστησε υιϊκώς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ για την πατρική αγάπη και την εμπιστοσύνη, με τίς οποίες τον περιέβαλε, καθώς και τους παρισταμένους πνευματικούς του πατέρες και τα μέλη της οικογένειάς του, που συνεχώς βρίσκονται πλάι του στην κατά Θεόν πορεία του.

Στην αντιφώνησή του, ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε λόγους πατρικής αγάπης στο νεοχειροτονηθέντα ιερέα, και βασιζόμενος στο Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της ημέρας (Μαρκ. η´,34-θ´1), αναφέρθηκε στο υψηλό και ευθυνοφόρο αξίωμα της Ιερωσύνης, η οποία αποτελεί σταυρό για κάθε κληρικό, καλώντας τον π. Ιερώνυμο να είναι πάντοτε ειλικρινής και να διακονεί το Ιερό Θυσιαστήριο με πνεύμα ενότητας, ταπεινότητας και αυτοθυσίας, ώστε να καταστεί άξιος λειτουργός της Εκκλησίας.

Το νέο Πρεσβύτερο τίμησαν με την παρουσία τους η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, αντιδήμαρχοι, μέλη του Δ.Σ. του Δήμου, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, φορείς της πόλεως, μέλη τοπικών πολιτιστικών συλλόγων και πλήθος συγγενών και φίλων του, οι οποίοι προσήλθαν με ευλάβεια στον Ιερό Ναό της Αγίας Αναστασίας για να προσευχηθούν για τον νεοχειροτονηθέντα ιερέα και να αναφωνήσουν το ΑΞΙΟΣ.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ χειροθέτησε σε Αρχιμανδρίτη τον π. Ιερώνυμο, ο οποίος στη συνέχεια μοίρασε το αντίδωρο και δέχθηκε τις ευχές του εκκλησιάσματος.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....