Χειροτονία πρεσβυτέρου στον πανηγυρίσαντα ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης St. Gallen Ελβετίας

Με την προσήκουσα εκκλησιαστική τάξη και την εμπρέπουσα ιεροπρεπή λαμπρότητα πανηγύρισε το διήμερο του Σάββατου και της Κυριακή, 21ης και 22ας Μαΐου τρ.έ, ο ιερός ναός των Αγίων θεοστέπτων βασιλέων καί ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης της πολυπληθούς και γεωγραφικώς εκτεταμένης ενορίας του St. Gallen και του πριγκιπάτου του Λιχτενστάιν.

Από το εσπέρας της Παρασκευής, 20ής Μαΐου, έως των πρώτων ωρών της κυριωνύμου ημέρας, 21ης Μαΐου, ετελέσθη ιερά αργυπνία, ιερουργούντος του φιλαγίου και φιλακολούθου Ιερ. Προϊσταμένου του ενοριακού ναού Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτου κ. Δαμασκηνού Κασσώτη, συλλειτουργούντος του Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβυτέρου κ. Δημητρίου Μαρτζέλου, Ιερ. Προϊσταμένου της Ενορίας της του Θεού Σοφίας Βασιλείας-ΒΔ Ελβετίας, και διακονούντος του Ιερολ. Διακόνου κ. Ιωάννου Φουσέκη. Το εσπέρας του Σαββάτου ετελέσθη ο Μ. Εσπερινός και εψάλη η παράκληση στους προστάτες και εφόρους Αγίους της Ενορίας.

Το πρωί της Κυριακής, 22ας Μαΐου, ετελέσθη η ακολουθία του όρθρου και η Θ. Λειτουργία της Κυριακής της Σαμαρείτιδος, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ελβετίας κ. Μαξίμου, ο οποίος και εχειροτόνησε εις πρεσβύτερον τον Ιερολ. Διάκονο κ. Ιωάννη Φουσέκη. Υπενθυμίζεται οτι ο νέος κληρικός της Μητροπόλεως Ελβετίας εχειροτονήθη διάκονος την Κυριακή των Μυροφόρων στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου Ζυρίχης.

Απευθυνόμενος στον νέο άμισθο εργάτη του γεωργίου της καθ᾽ Ελβετίαν Εκκλησίας, ο Ποιμενάρχης μας του υπέμνησε συνοπτικώς την περί του μυστηρίου της Ιερωσύνης διδασκαλία της Εκκλησίας, του απηύθυνε τις προσήκουσες συμβουλές για το αναλαμβανόμενο ύψιστο ιερατικό έργο του και τον ευχαρίστησε και τον επήνεσε για την ολόθυμη θυσιαστική προσφορά του προς την τοπική Εκκλησία, ως μιμητού του Αγίου Αποστόλου Παύλου, του καυχηθέντος ότι «ταῖς χρείαις αὐτοῦ καὶ τοῖς οὖσι μετ᾿ αὐτοῦ ὑπηρέτησαν αἱ χεῖρες» του.

Το αντίδωρο διένειμε ο νέος πρεσβύτερος και εδέχθη τις ενθουσιώδεις συγχαρητήριες ευχές του λαού του Θεού. Ακολούθησε εόρτιο άριστο με την συμμετοχή όλων, σχεδόν, των πιστών, ενοριτών και προσελθόντων από άλλες Ενορίες, ιδιαιτέρως της Ζυρίχης.

Συνοδοί του Ποιμενάρχου από την Γενεύη και μέτοχοι στην χαρά της πανηγύρεως της δραστηρίας και υποδειγματικώς λειτουργούσης αυτής Ενορίας των ΒΑ εσχατιών της Ι. Μητροπόλεως Ελβετίας και την πνευματική ευφροσύνη της χειροτονίας του νέου λαμπρού και φερέλπιδος κληρικού ήσαν ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης κ. Φανούριος Θολιώτης, Πρωτοσύγκελλος αυτού, ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος κ. Βασίλειος Κοτρότσιος, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος αυτού, μετά της συζύγου αυτού πρεσβυτέρας Βασιλικής Κοτρότσιου, ο Ιερολ. Αρχιδιάκονος αυτού κ. Γαβριήλ Baratashvili, η κα Γεωργία Βατσικούρα Νικολοπούλου και ο Δρ Κυριακός Βατσικούρας, Προϊσταμένη της Γραμματείας και Υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της Μητροπόλεως, αντιστοίχως.

Από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Ελβετίας

Φωτογραφίες © Gary Vachicouras

πηγη fosfanariou.gr

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....