Χιονοστεφής Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στον Μητροπολιτικό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Περιστερίου

Επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Περιστερίου, υπό αμείωτη και έντονη χιονόπτωση, Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β’ και με τη συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Πειραιώς κ. Σεραφείμ και Φθιώτιδος κ. Συμεών, και των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Αρσινόης κ. Βασιλείου και Ρωγών κ. Φιλοθέου, καθώς και του άγοντος τα ονοματήριά του επιχωρίου Μητροπολίτου Περιστερίου Σεβασμιωτάτου κ. Γρηγορίου, και με την παρουσία μικρού αριθμού πιστών και κληρικών, λόγω του ψύχους και της σφοδρής κακοκαιρίας.
Για τον Άγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο ομίλησε διδακτικώτατα, θεολογικώτατα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, αναφερθείς ιδιαιτέρως σε δύο Επιστολές του προς συνεπισκόπους του και επιμείνας σε δυο σημεία τους, αυτό που αφορά την επίδραση του λόγου του Κυρίου στην ψυχή των ανθρώπων και στη νοηματοδότηση της ζωής των ανθρώπων από τα έργα τους.
Ευχήθηκε δε στον εορτάζοντα Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Γρηγόριο πολυετή, αγλαόκαρπη και ειρηνική Ποιμαντορία, παραλληλίζοντας την αποψινή χιονοφόρο νύκτα και τον συνεπεία αυτής «λευκό» Εσπερινό, με τη λευκή και αγνή καρδία του Σεβασμιωτάτου κ. Γρηγορίου, ευχόμενος να την διατηρήσει καθ’ όλη την Αρχιερατεία του.
Προ του πέρατος της Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου ευχαρίστησε τους Αρχιερείς και όσους παρέστησαν κατ’ αυτήν και του ευχήθηκαν για την ονοματική του εορτή.

 

δείτε  : Άγει τα Ονομαστήριά του ο Μητροπολίτης Περιστερίου -Ιερουργεί στον Καθεδρικό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μάσχα

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....