Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Ι. Π. Μεσολογγίου

Με χαρούμενες παιδικές φωνές πλημμύρισε η αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου, το απόγευμα της Δευτέρας 19ης Δεκεμβρίου 2022.

Οι μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Μεσολογγίου «Άγιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης», της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας έψαλλαν επίκαιρους βυζαντινούς ύμνους και τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια και παραδοσιακά κάλαντα, με τη συνοδεία μουσικών οργάνων.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, κατά τον χαιρετισμό του, εξέφρασε την μεγάλη του χαρά, γιατί συμμετείχε στην πρώτη εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως και καμάρωσε τα παιδιά, τους μαθητές, τους χοράρχες και τον διευθυντή της Σχολής που παρουσίασαν ένα όμορφο πρόγραμμα.

Απευθυνόμενος στους γονείς των σπουδαστών της Σχολής τόνισε, ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευλογία από το να διδάσκονται τα παιδιά τους την Βυζαντινή Μουσική. Δεν καλλιεργούν απλώς ένα ταλέντο, αλλά μυούνται σε μια ιερή τέχνη, γιατί είναι τέχνη και μάλιστα ιερή η απόδοση των βυζαντινών ύμνων. Η Εκκλησία μέσα από τις ιερές τέχνες παρήγαγε και παράγει πολιτισμό. Μετουσιώνει την πίστη, το δόγμα, την θεολογία σε καλλιτεχνική έκφραση είτε με τον λόγο, είτε με την σμίλευση υλικών, είτε με τον ιερό χρωστήρα. Παράλληλα τα παιδιά μαθητεύουν στην αυθεντική μορφή της ελληνικής γλώσσας, όπως αυτή διασώζεται μέσα από τα μουσικά κείμενα που μελοποίησαν οι πατέρες μας και συνέγραψαν οι Άγιοί μας. Στους ύμνους της Εκκλησίας μας συναντάμε λέξεις και ποιητικές εκφράσεις μοναδικού κάλους.

Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του ευχαρίστησε τα παιδιά και τους καθηγητές γιατί μας μετέφεραν νοερά στο Σπήλαιο της Βηθλεέμ και μας εισόδευσαν στο μυστήριο της Θείας Ενανθρωπήσεως.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Σεβασμιώτατος προσέφερε στα παιδιά, ως ευλογία, μια Καινή Διαθήκη και μια εικόνα της Γεννήσεως του Χριστού.

Την εκδήλωση παρακολούθησε και απηύθυνε χαιρετισμό και ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Κωνσταντίνος Λύρος.

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες στον ακόλουθο σύνδεσμο   https://photos.app.goo.gl/jNACLqwomjjZ9L3n6

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....