Δ΄ Χαιρετισμοί – Σάββατο, Κυριακή Δ΄ Νηστειών στη Μητρόπολη Θηβών

Την Κυριακή 3 Απριλίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβων και Λεβαδείας κ. Γεώργιος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Δηλεσίου. Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του αναφέρθηκε στον Άγιο Ιωάννη τον Σιναΐτη και το βιβλίο του “Κλίμαξ”.

Το απόγευμα της Κυριακής ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον κατανυκτικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων  Πέτρου και Παύλου Θηβών. Το θείο λόγο κήρυξε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Μακαριωτίσσης πανοσ.αρχιμ. π. Θεοδόσιος Δαμόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην νηστεία και στην προσευχή. Ο Σεβασμιώτατος στην σύντομη προσλαλιά του αναφέρθηκε στην αγάπη τονίζοντας ότι ο Χριστός από αγάπη θυσιάστηκε για τη σωτηρία των ανθρώπων, και η αγάπη θα πρέπει να διακατέχει όλη τη ζωή των πιστών.

Το Σάββατο 2 Απριλίου ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σχηματαρίου και τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού ιερέως π. Δημητρίου Σουφλάκη, καθώς και το μνημόσυνο του αδελφού τού π. Δημητρίου, Χρήστου Σουφλάκη. Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του μίλησε για τον μακαριστό ιερέα και ευχήθηκε ο Θεός να αναπαύει τις ψυχές των δυο κεκοιμημένων αδελφών.

Το απόγευμα της Παρασκευής 1 Απριλίου ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την ακολουθία της Δ΄ Στάσης των Χαιρετισμών στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Δροσιάς.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....