Δ Κυριακή Νηστειών Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν.Αγίου Νικολάου Νεοχωρούδας

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, την Κυριακή 3 Απριλίου 2022, ιερούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στη Νεοχωρούδα της Θεσσαλονίκης.

«Το θαύμα της θεραπείας του νεαρού πραγματοποιείται λίγο πριν ο Κύριος παραδώσει τον εαυτό Του στη  θυσία δια του σταυρού», ανέφερε ο Σεβασμιώτατος στην αρχή του κηρύγματός Του. Συγκεκριμένα λίγο πριν τη συνάντηση του Χριστού με τον πονεμένο πατέρα έχει λάβει χώρα το γεγονός της Μεταμόρφωσης του Κυρίου ενώπιον των τριών μαθητών Του.

Ο Χριστός φέρνει σε επαφή τους μαθητές Του με την ασθένεια και τον πόνο γιατί θέλει να τους βοηθήσει να καταλάβουν ότι «Η κοινωνία με το Χριστό δεν μπορεί να ιδιωτικοποιείταιΕυθύνη όλων μας να εκκλησιαστικοποιήσουμε  την ιστορία. Δεν στήνουμε σκηνές, για να ζήσουμε μόνοι μας το θαύμα».

Στη συνέχεια, υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος, «ο Χριστός παρουσιάζει δυο ισχυρά όπλα στους μαθητές Του: την προσευχή και τη νηστεία. «Τούτο το γένος ουκ εξέρχεται ειμή εν προσευχή και νηστεία». Η νηστεία, είναι το σπάσιμο των κοσμικών δεσμών που μας κρατούν φυλακισμένους. Η νηστεία  μέσα στην Εκκλησία δημιουργεί ένα ήθος ασκητικό και συνδέεται αδιάρρηκτα με την ελεημοσύνη»

 

Εκ του Γραφείου Τύπου της Μητροπόλεως

 

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....