Διανομή Φεβρουαρίου ΚΕΣΟ «ανάσα» για τριακόσιες οικογένειες ωφελουμένων του

Με απόλυτη προσέλευση, που άγγιξε το εκατό της εκατό των προσκεκλημένων μέσω SMS ωφελουμένων οικογενειών του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας(ΚΕΣΟ) Εκκλησιαστικού Ιδρύματος της Ιεράς  πραγματοποιήθηκε η πρώτη διανομή του φορέα για το 2022 την Τρίτη 15 και την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022.

Συνολικά εξυπηρετήθηκαν 300 οικογένειες που αριθμούν περισσότερα από 750 άτομα. Οι εκπρόσωποι των οικογενειών δέχτηκαν την βοήθεια με ανακούφιση και χαμόγελο, από το κλίμα που έχει δημιουργήσει στη κοινότητα ο φόβος των μεταλλάξεων της  πανδημίας, αλλά και της οικονομικής αβεβαιότητας, που δημιουργούν τα ενεργειακά τιμολόγια ηλεκτροδότησης και θέρμανσης των οικογενειών.

Η διανομή, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη τάξη και συμμόρφωση με τα μέτρα για την προστασία κατά του κορονοϊού, με μάσκες και απολυμαντικά, αλλά και με ειδική άδεια από την Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Αθηναίων. Προΐστατο αυτής τα μέλη του νέο συγκροτηθέντος  ΔΣ, ο πρωτοπρεσβύτερος π. Χρήστος Βλάχος επιφορτισμένος με την αρμοδιότητα της εποπτείας του Κοινωνικού Παντοπωλείου και η Γενική Γραμματέας κα Μαρία Τάταρη.

Μεγάλοι «χρυσοί» χορηγοί αυτής, υπήρξαν η Εταιρεία Henkel A.E και το Σούπερ Μάρκετ Σκλαβενίτης μέσω της καμπάνιας «Απλές πράξεις μεγάλης άξιας», η «Τράπεζα Τροφίμων» του Ιδρύματος κατά της Φτώχειας & της Σπατάλης Τροφίμων. Επίσης τυχερά όπως πάντα ήταν τα παιδιά και οι μικροί φίλοι του ΚΕ.Σ.Ο, στα οποία  μοιράστηκαν στα ιδία όσα μπόρεσαν να προσέλθουν, αλλά και στους γονείς τους αποκριάτικες στολές, αξεσουάρ και μάσκες.

Υπήρξαν και ωφελούμενοι κυρίως  ανήμποροι ή ηλικιωμένοι, που έστειλαν εργαζομένους από τις Κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου και ανθρώπους της “Βοήθειας στο Σπίτι”, ώστε να παραλάβουν την βοήθεια.

Την προετοιμασία της συγκεκριμένης διανομής, υλοποίησαν: η Κοινωνική λειτουργός του Ιδρύματος, που συνέταξε τις  λίστες της διανομής, ενώ για την τυποποίηση των αγαθών και την προετοιμασία των τσαντών εργάστηκαν η Αθηνά Χολίδου, ο Νίκος Σοφιανίδης και ο Κωνσταντίνος Σαλεβουράκης  υπό την επίβλεψη της Διευθύντρια κας Μαίρης Πίνη.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....