Διενοριακή Σύναξη στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου Ποσειδωνίας Σύρου και υποδοχή λειψάνου του Τιμίου Προδρόμου

Την Κυριακή της Ορθοδοξίας, το απόγευμα πραγματοποιηθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου Ποσειδωνίας Σύρου Διενοριακή Σύναξη, με τη συμμετοχή των Εφημερίων της νήσου, κατά την οποία ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ διεκόμισε προς προσκύνηση, αγιασμό και επιστηριγμό των πιστών τίμιο Λείψανο του Αγίου Ενδόξου Προφήτου και Βαπτιστού Ιωάννου.
Μετά την ανάπεμψη ειδικής δοξολογικής δεήσεως στα πρόπυλα του Ναού, τελέσθηκε ο Κατανυκτικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄, με την παρουσία του Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης κ. Νικ. Λειβαδάρα, του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου κ. Αλέξ. Αθανασίου, της Προέδρου της Τοπικής Κοινότητος Ποσειδωνίας, Δημοτικών Συμβούλων, του Λιμενάρχη Σύρου, του Υποδιοικητού της ΠΝΒ Σύρου και ναυτοπαίδων, του Διοικητού της Ναυτικής Ακαδημίας Σύρου, του Διευθυντού των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, του Εισαγγελέως Εφετών, της Προέδρου Εφετών, της Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου, η Διευθύντρια του ΕΦΚΑ Σύρου, Εκπαιδευτικών και Μαθητών, και πολλών ευσεβών πιστών, οι οποίοι προσήλθαν, παρά το δριμύ ψύχος.
Ομίλησε διδακτικώτατα ο προς τούτο αφιχθείς στη Σύρο από τη Μύκονο, Αρχιερατικός Επίτροπος Άνω Μεράς και Παλαιοκάστρου, Πρωτοπρ. Βασίλειος Τζανιδάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στις προϋποθέσεις για την κατάκτηση της σωτηρίας μέσα στην Εκκλησία, ειπών χαρακτηριστικά: ” Εκείνο που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε είναι ότι η Εκκλησία έχει ένα και μόνο αναμάρτητο μέλος, την Κεφαλή της, τον Θεάνθρωπο Ιησού Χριστό, ο οποίος ήρθε στον κόσμο ακριβώς για να σώσει τους αμαρτωλούς! (Α’ Τιμ. 1,15). Όλοι οι άλλοι είμαστε αμαρτωλοί! Και είμαστε Χριστιανοί, επειδή είμαστε αμαρτωλοί! Αμαρτωλοί, βεβαίως, υπάρχουν και εκτός Εκκλησίας, αλλά με μια ριζική διαφορά:…
Για το μη Χριστιανό η αμαρτία είναι ο αφέντης, για το Χριστιανό είναι ο αντίπαλος,ο ανταγωνιστής!
Ο Χριστιανός δεν είναι ο άνθρωπος που δεν πέφτει στην αμαρτία, είναι ο άνθρωπος που σηκώνεται από την πτώση του,από κάθε πτώση του!
Για το μη Χριστιανό η πτώση είναι μία μόνιμη κατάσταση…
Για το Χριστιανό φυσική κατάσταση είναι η ανορθωση!
Έξω από την Εκκλησία, ο άνθρωπος είναι ένα πτώμα…
Μέσα στην Εκκλησία είναι ο συνεχώς ανιστάμενος!
Αυτή τη διαφορά έφερε ο Χριστός, ιδρύοντας την Εκκλησία του.
Και δεν είναι μικρή αυτή η διαφορά! Είναι η διαφορά, που χωρίζει τη ζωή από το θάνατο!”
Προ του πέρατος της Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ευχαρίστησε τους προσελθόντες πιστούς, τη Φιλαρμονική του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης , η οποία πλαισίωσε την υποδοχή του λειψάνου, τον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό “SYROS TV 1” που αναμετέδωσε την Ακολουθία, τους εκπροσώπους των άλλων μέσων κοινωνικής ενημέρωσης που παρέστησαν, το χορό των Ιεροψαλτών, και τον Εφημέριο του Ναού, Πρωτοπρ. Χριστοφόρο Παπανικολάου και του συνεργάτες για την οργάνωση και τον ευπρεπισμό της Εκδηλώσεως.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....