Δικαίωση για το Αγρόκτημα της Αδελφότητας «Αγία Λυδία»

Tον Ιανουάριο του 2020 οκτώ πρώην μέλη της Αδελφότητός μας που εγκατέλειψαν το κοινόβιό της και αποσχίστηκαν, προχώρησαν σε παράνομη κατάληψη αγροτεμαχίων στην περιοχή της Μικρής Βόλβης και των γεωργοκτηνοτροφικών εγκαταστάσεων ιδιοκτησίας του σωματείου μας «Φιλόπτωχος Αδελφότης Νεανίδων η Δορκάς». Ταυτόχρονα, εγκαταστάθηκαν και απέβαλαν από τα ακίνητα αυτά τον νόμιμο κάτοχο και δικαιούχο, καθώς και την Προεστώσα και τα μέλη της Αδελφότητός μας. Στη συνέχεια, οι καταπατήτριες μέσω εμπορικής εταιρίας που είχαν ήδη ιδρύσει, αποπειράθηκαν να ιδιοποιηθούν τις εγκαταστάσεις μας προς δικό τους περιουσιακό όφελος και με σκοπό να αποξενώσουν την Αδελφότητά μας από τους αναγκαίους πόρους για την υλοποίηση του φιλόπτωχου έργου της, για την τροφοδοσία των φιλοξενουμένων της και των μελών της.

Το δόλιο αυτό σχέδιο σφετερισμού του οράματος του ιδρυτή μας, π. Θεοφίλου και των πολυετών μόχθων μας αποκρούστηκε αρχικώς από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που ήδη από τον Μάρτιο του 2021 είχε διατάξει την διακοπή λειτουργίας της κτηνοτροφικής εγκατάστασης επειδή κατεχόταν παρανόμως από την εμπορική αυτή εταιρεία και τις καταπατήτριες εταίρους αυτής.

Την παρανομία, την αυθαιρεσία και την αδικία σε βάρος μας αναγνώρισε πλέον και η Δικαιοσύνη. Με αισθήματα χαράς και ικανοποίησης ανακοινώνουμε ότι το Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης με την υπ’ αριθ. 3811/2024 απόφασή του έκρινε ότι τα επίδικα αγροτεμάχια και οι εγκαταστάσεις ανήκουν στην αποκλειστική κυριότητα του σωματείου «Δορκάς», το οποίο είναι ενταγμένο στη δραστηριότητα της Αδελφότητας «Αγία Λυδία», και ότι οι καταπατήτριες και η εμπορική εταιρεία τους, που κατέλαβαν και κατέχουν αυτά παρανόμως, υποχρεούνται να τα αποδώσουν στον νόμιμο κάτοχο και δικαιούχο τους.

 

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....