Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Πονάει η ψυχή μας για την ειρήνη και τις ζωές που χάνονται» – Μνημόσυνο Μητροπολίτου Πειραιώς Καλλινίκου

Στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου λειτούργησε σήμερα, Κυριακή των Απόκρεω, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, συλλειτουργούντος του Επισκόπου Ολβίας κ. Επιφανίου. Παρέστησαν η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέτα Μακρή, ο Βουλευτής Μαγνησίας κ. Κώστας Μαραβέγιας και πλήθος πιστών, τηρουμένων των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην πρόσκληση που απευθύνει ο Κύριος και ακούσαμε και πάλι στο Ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας, να Τον συναντήσουμε στα πρόσωπα των ελάχιστων αδελφών μας: «μπορούμε να Τον δούμε εκεί που βρίσκεται, στο πρόσωπο εκείνου που πεινάει, που γυμνητεύεται, που ξενιτεύεται, που σκοτώνεται στον πόλεμο. Γι’ αυτό, και στην μέλλουσα Κρίση, για ένα πράγμα θα ερωτηθούμε, όχι για τις νηστείες και τις προσευχές μας, που εμείς έχουμε ανάγκη, αλλά, αν Τον συναντήσαμε στον ελάχιστο αδελφό. Ο Χριστός μίλησε, περιγράφοντας κάθε εποχή. Και σήμερα οι άνθρωποι πεινούν, ζητούν έλεος και συμπαράσταση, επίσκεψη στις φυλακές και στο κρεβάτι του πόνου και πολύ περισσότερο, φιλοξενία και ειρήνη, που τόσο διακυβεύεται στις μέρες μας. Πονάει η καρδιά μας για την ειρήνη που χάνεται τούτες τις μέρες, για τις ζωές που χάνονται. Κι αν σκεφθεί κανείς ότι αντιμάχονται αυτοί που πιστεύουν στον Χριστό κι εκείνοι που οδηγούν σε μία παγκόσμια κρίση και αναταραχή είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, τότε ο πόνος είναι ακόμα μεγαλύτερος, γιατί χύνεται είμαι ομοδόξων αδελφών, που μέχρι χθες προσευχόντουσαν στους ίδιους Ναούς και σήμερα στέκονται ο ένας απέναντι στον άλλον. Όλα αυτά σημαίνουν ότι θα κληθούμε να συναντήσουμε τον Χριστό στον αναγκεμένο αδελφό, για άλλη μια φορά. Πρέπει να έρθουμε συμπαραστάτες, αλληλέγγυοι, να σταθούμε στον πόνο των ανθρώπων, έχοντας επίγνωση πως, αν θέλουμε να ζήσουμε την Ανάσταση στην ζωή μας, πρέπει να Τον συναντήσουμε στο πρόσωπο του αδελφού μας, που παλεύει για την ελευθερία και την ανεξαρτησία του, για τα δώρα του Θεού, που τα ανθρώπινα συμφέροντα καταπατούν».

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε το διετές Μνημόσυνο του Μακαριστού Μητροπολίτου Πειραιώς Καλλινίκου, πνευματικού Πατρός του Σεβ. Ποιμενάρχου μας. Αναφερόμενος στο πρόσωπο του αειμνήστου Ιεράρχου, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στους πνευματικούς του δεσμούς με τον ίδιο και τον Μακαριστό προκάτοχό του Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, καθώς αμφότεροι υπήρξαν πνευματικά του τέκνα, αλλά και στην αγάπη του για τον Βόλο και την Μητρόπολή μας. «Μας ανέθρεψε εν Χριστώ και μας έδωσε ό,τι κατέχουμε ως ιερά παρακαταθήκη». Τέλος, ο κ. Ιγνάτιος κάλεσε σε θερμή προσευχή για τις ψυχές των ομοδόξων και ομογενών αδελφών μας που έχασαν την ζωή τους, αυτές τις μέρες, κατά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, αλλά και την επικράτηση της σύνεσης και της ειρήνης στην εμπόλεμη περιοχή.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....