Δύο ελληνικά χωριά στα ομορφότερα «μικρά μέρη» της Ευρώπης

Τα λεγόμενα «μικρά» τουριστικά μέρη της Ευρώπης είναι αυτά τα οποία βρίσκονται μακριά από τα… φώτα της δημοσιότητας και ανήκουν στην αντίπερα όχθη των λεγόμενων δημοφιλών προορισμών. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια κερδίζουν ολοένα και περισσότερους υποστηρικτές, οι οποίοι θέλουν να περάσουν ξέγνοιαστα τις διακοπές τους σ’ ένα ήσυχο και συνάμα «άγνωστο» μέρος, το οποίο παράλληλα εκτός από την φυσική ομορφιά που το χαρακτηρίζει, ξεχωρίζει και για το ιστορικό παρελθόν του.

Η κορυφαία αμερικανική ιστοσελίδα στον κλάδο του τουρισμού, η «Conde Nast Traveler», δημιούργησε μία λίστα με τους 26 καλύτερους «μικρούς» προορισμούς σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και μεταξύ των περιοχών που συμπεριέλαβε βρίσκονται και δύο ελληνικοί – συγκεκριμένα το χωριό Άσσος στο νησί της Κεφαλονιάς και το Καστράκι των Μετεώρων.

Η ιστοσελίδα προχωρά σε αποθεωτικούς χαρακτηρισμούς και για τους δύο τόπους, και μάλιστα ένα… βήμα πριν την επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα.

Καστράκι Μετεώρων: Μία από τις πιο ιδιαίτερες περιοχές της Ελλάδας

Βρίσκεται κάτω από βράχους, περιτριγυρισμένο από ιστορικά μοναστήρια, με την πυκνή βλάστηση να δημιουργεί ένα όμορφο συναίσθημα σε κάθε επισκέπτη. Ο μικρός αυτός οικισμός των 560 μόνιμων κατοίκων έχει μία σπάνια αρχιτεκτονική, ιδιαιτερότητα με επίκεντρο τα κόκκινα κεραμίδια, τα οποία βρίσκονται στην κορυφή των σπιτιών.

Προσελκύει επισκέπτες όλο τον χρόνο, από κάθε γωνιά του κόσμου, και αποτελεί ένα «κόσμημα» για την περιοχή. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, «Είναι δύσκολο να φανταστούμε πιο εντυπωσιακή θέα, από το να ανοίγει κανείς τα στόρια του δωματίου και να αντικρύζει αυτά τα συγκλονιστικά, μεσαιωνικά κτίσματα να κρέμονται από τους βράχους που υψώνονται στον ουρανό».

Άσσος Κεφαλονιάς: Το… πολύχρωμο χωριουδάκι της Κεφαλονιάς

Το άρθρο της ιστοσελίδας για την Άσσο της Κεφαλονιάς ξεκινά με το ακόλουθο ερώτημα: «Σοβαρά, μπορούν οι διακοπές να εξελιχθούν καλύτερα από αυτό;», με τον συντάκτη να προτείνει στους επισκέπτες της Κεφαλονιάς να περάσουν αρκετό χρόνο στην παραλία της Άσσου, η οποία ξεχωρίζει για τα καταγάλανα νερά της και τα βότσαλα. Ταυτόχρονα, οι λάτρεις της γαστρονομίας έχουν την ευκαιρία να γευθούν τα μοναδικά παραδοσιακά πιάτα της περιοχής σ’ ένα από τα πολλά εστιατόρια στην μαρίνα του χωριού.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....