Εγκαίνια Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων στις Γούβες

Την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023, ημέρα που η Εκκλησία μας τίμησε την σύναξη των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων, τελέσθηκαν τα εγκαίνια του Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων στις Γούβες προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης  κ. Ευσταθίου.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης , μετά τον Όρθρο και πριν την τελετή των εγκαινίων, εξήγησε στους ευλαβείς χριστιανούς τη διαδικασία και τους συμβολισμούς κάθε ενέργειας που θα ακολουθούσε.  Μετά την ολοκλήρωση των εγκαινίων, τελέσθηκε η πρώτη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Επισφραγίζοντας την θρησκευτική τελετή, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε επαίνους στους κτήτορες του Ναού, τον ιατρό κ. Ιωάννη Ρούσσο με τη σύζυγό του Πελαγία, καθώς και το συγγενικό τους περιβάλλον, για την θεάρεστη πρωτοβουλία τους και το ανύστακτο ενδιαφέρον τους μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες. Παράλληλα τους ευχήθηκε προσωπική και οικογενειακή υγεία, χαρά και κατά Θεόν προκοπή.

Στη συνέχεια ο Σεβ. Ποιμενάρχης  μίλησε για την ευλογία που έχει ένας τόπος από την ύπαρξη ενός Ναού. Μάλιστα, χαρακτήρισε τους Ναούς σχολεία αφού μας διδάσκουν, νοσοκομεία επειδή αποτελούν βάλσαμο για τις ψυχές και φάρους μιας και φωτίζουν τον δρόμο της αρετής και της σωτηρίας. Ολοκληρώνοντας, αφού αναφέρθηκε στην εορτή της συνάξεως των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων επισημαίνοντας ότι στερήθηκαν τα πάντα για να ακολουθήσουν τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, αναρωτήθηκε εάν στη σύγχρονη εποχή είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε τις θυσίες που απαιτούνται για να ασπαστούμε την εν Χριστώ ζωή και να κερδίσουμε τη Βασιλεία των Ουρανών.

(φωτογραφίες: Βασιλική Παράσχη)

 

 

 

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....