Εγκαίνια Ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου Νικολάου στον αύλειο χώρο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου  κ. Δωρόθεος Β΄, κατόπιν προσκλήσεως του Εντιμωτάτου Υπουργού Ναυτιλίας κ. Ιω. Πλακιωτάκη και του Ενδοξοτάτου Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, Αντιναυάρχου ΛΣ κ. Γεωργίου Αλεξανδράκη, και με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ, παρέστη στα Εγκαίνια του ανεγερθέντος το 2019, φιλοτίμω δαπάνη του Φιλογενούς Πλοιοκτήτου κ. Αθανασίου Μαρτίνου, ιερού Παρεκκλησίου του Προστάτου της Ελληνικής Ναυτοσύνης Αγίου Νικολάου, στον αύλειο χώρο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, στα οποία παρεστησαν εκπρόσωποι των Αρχηγών των τριών Όπλων και του ΓΕΕΘΑ, Αξιωματικοί, Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και ο Αρχιερατικός Επίτροπος Τήνου, ενώ τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική του Λιμενικού Σώματος.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ ευχαρίστησε και συνεχάρη με εγκαρδίους λόγους τον Υπουργό Ναυτιλίας και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος καθώς και τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β΄ για την παρουσία του, εμνήσθη του διατελέσαντος Αρχηγού ΛΣ κ. Σταμ. Ράπτη, επί της θητείας του οποίου ανηγέρθη το παρεκκλήσιο, και ευχήθηκε ο Άγιος Νικόλαος να προστατεύει και να τηρεί από κάθε κίνδυνο ασφαλή τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ, για την χορηγηθείσα Κανονική του Άδεια καθώς και τον κ. Υπουργό και τον κ. Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος για την πρόσκληση, τους οποίους και συνεχάρη για την πρωτοβουλία τους, και ευχήθηκε ο Άγιος Νικόλαος να βρίσκεται πάντοτε στο τιμόνι των πλοίων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ μεταβαίνει αεροπορικὠς στη Μύκονο και το απόγευμα θα συγχοροστατήσει μετά των υπ’ αυτού προσκληθέντων Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Καρπενησίου κ. Γεωργίου και Θήρας, Αμοργού και νήσων κ. Αμφιλοχίου κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό στο εντός της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής προ έτους εγκαινιασθέν ιερό παρεκκλήσιο των Τριών Νεοφανών Οσίων Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, Παϊσίου του Αγιορείτου και Ιακώβου του “Με συγχωρείτε”.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....