Εκδήλωση για την καταπολέμηση της βίας στη Μητρόπολη Ιλίου

Με πρωτοφανή επιτυχία και με την παρουσία πλήθους κόσμου που την παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 2 Απριλίου 2022, στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Δημαρχείου Φυλής στα Άνω Λιόσια, η μεγάλη εκδήλωση κατά της βίας, που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως σε συνεργασία με τον Δήμο Φυλής, με τίτλο: «#Βία… Όψεις – Απόψεις – Αποτυπώσεις».

Στην εκδήλωση, που εντάσσεται στα πλαίσια των πρωτοβουλιών και δράσεων της Ιεράς Μητροπόλεως για την αντιμετώπιση σοβαρών κοινωνικών προβλημάτων και που σύμμαχο της σε αυτές έχει τον Δήμο Φυλής, μίλησαν κορυφαίες προσωπικότητες της δημοσιογραφίας, της τέχνης και του αθλητισμού, οι οποίοι κόσμησαν με την παρουσία τους τα πάνελ, μιλώντας από καρδιάς για το μεγάλο πρόβλημα της βίας σε όλες του τις μορφές, σκιαγραφώντας τα χαρακτηριστικά του στους χώρους όπου οι ίδιοι δραστηριοποιούνται, αναλύοντας παράλληλα τα φαινόμενα στις σύγχρονες μορφές τους και καταθέτοντας προτάσεις και προβληματισμούς.

Την κεντρική εισήγηση της βραδιάς πραγματοποίησε ο Ειδικός Γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Ηρακλής Μοσκώφ, ενώ μίλησαν: Η δημοσιογράφος κα Δώρα Αναγνωστοπούλου, ο π. διεθνής καλαθοσφαιριστής κ. Παναγιώτης Φασούλας, ο συγγραφέας και ηθοποιός κ. Βασίλης Ρίσβας, η δημοσιογράφος κα Μαρία Αναστασοπούλου, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης κ. Ρένος Χαραλαμπίδης, η πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ κα Έλενα Ριζεάκου, η ηθοποιός κα Κατερίνα Παπαδάκη, η δημοσιογράφος κα Βίκυ Φλέσσα, ο μουσικοσυνθέτης κ. Μάριος Στρόφαλης, η ηθοποιός κα Ευγενία Ξυγκόρου και η πρόεδρος του ΑΣΑΘ Άρη Θεσσαλονίκης με αγωνιστικό αμαξίδιο κα Βίκυ Νικολακάρου. Την εκδήλωση συντόνισε ο επιστημονικός συνεργάτης της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Δημήτριος Ανυφαντάκης.

Οικοδεσπότες της βραδιάς ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, στον οποίο ανήκει η πρωτότυπη ιδέα διοργάνωσης αυτής της δράσης και ο Δήμαρχος Φυλής κ. Χρήστος Παππούς. Την Ελληνική Κυβέρνηση εκπροσώπησε η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κα Σοφία Βούλτεψη. Επίσης παρέστησαν και μίλησαν για το φλέγον θέμα της βίας ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριος Οικονόμου και ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Γεώργιος Κώτσηρας. Στην εκδήλωση, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά, μέσω διαδικτύου, από το επίσημο κανάλι του Δήμου Φυλής στο YouTube και από το orthodoxtv.gr, τηρήθηκαν όλα τα μέτρα που έχει θεσπίσει η πολιτεία για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού και την προστασία των πολιτών.

Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Αθανάσιος Μπούρας, ο Γραμματέας της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελος Λιάκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κ. Ελευθέριος Κοσμόπουλος, ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αρχιμ. Νικόδημος Αθανασίου, ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Νικόλαος Ζενέτος, ο π. Δήμαρχος Φυλής κ. Δημήτριος Μπουραΐμης, ο Αντιδήμαρχος Αχαρνών κ. Μιχαήλ Βρεττός, ο Αντιδήμαρχος Ιλίου κ. Γεώργιος Φραγκάκης, ο Αντιδήμαρχος Πετρουπόλεως κ. Θεόδωρος Λάππας, οι Αντιδήμαρχοι Δήμου Φυλής κα Ελένη Λιάκουκ. Σταμάτιος Αβράμηςκ. Ιωάννης Μαυροειδάκος, η Γενική Γραμματέας του Δήμου Αγ. Αναργύρων – Καματερού κα Μαρία Σαπέλα, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Φυλής κ. Αργύριος Αργυρόπουλος, ο Πρόεδρος των Εργαζομένων ΕΔΣΝΑ κ. Γεώργιος Ζαχαρόπουλος, ο Πρόεδρος της ΟΣΕΚΑ κ. Χρήστος Καλούδης, ο Γενικός Διευθυντής της «ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ» Αρχιμ. Παντελεήμων Παπασυννεφάκης, ο Αν. Διευθυντής του ΙΠΕ της ΙΑΑ Αρχιμ. Θεολόγος Αλεξανδράκης, η Πρόεδρος του ΚΔΑΠ ΜΕΑ «ΑΡΩΓΗ» κα Μαρία Μπούκη, ο εκπρόσωπος της Α21 Greece κ. Δημήτριος Κοντούδης, δημοτικοί σύμβουλοι των Δήμων Φυλής και Ιλίου, πρόεδροι και μέλη Δ.Σ. συλλόγων και φορέων του Δήμου Φυλής, πολιτευτές, μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, εκπαιδευτικοί, δημοσιογράφοι και Ιερείς.

Δείτε την εκδήλωση ολόκληρη εδώ:

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....