Eκδήλωση για την πρόληψη και αντιμετώπιση των καρδιακών ανακοπών στη Μητρόπολη Ταμασού

Το απόγευμα της Κυριακής, 16 Οκτωβρίου 2022, στο Συνοδικό της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής στο Επισκοπειό, το Υπουργείο Υγείας στο πλαίσιο της παγκόσμιας μέρας επανεκκίνησης της καρδίας, διοργάνωσε δράση, ενημερώνοντας το κοινό, για την πρόληψη και αντιμετώπιση των καρδιακών ανακοπών.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν να ενημερωθεί ο κόσμος για την καρδιακή ανακοπή και να εκπαιδευθεί στην ΚΑΡΠΑ και στη χρήση ΑΕΑ.

Αξίζει να αναφερθεί πως δεν μπορούσε να μην παρευρεθεί στην εκδήλωση και ο Ποιμενάρχης της Μητροπόλεως Ταμασού, Μητροπολίτης Ησαΐας, ο οποίος αναβάθμισε τις γνώσεις του στην ΚΑΡΠΑ, αφού πριν 25 χρόνια, ξεκινώντας την πρώτη του ιεραποστολή (34 στο σύνολο μέχρι σήμερα από τον καιρό που ήταν μοναχός στη Μονή Κύκκου και είχε την ευθύνη του Κύκκος Aid, με την ευλογία του Γέροντός του Μητροπολίτου Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρου) στο εξωτερικό σε εμπερίστατες χώρες, έπρεπε να γνωρίζει τον τρόπο επανεκκίνησης της καρδίας.

Ο Πανιερώτατος ευχαρίστησε το Υπουργείο Υγείας και τους συντελεστές της εκδήλωσης, για τις δράσεις του αυτές, ώστε να εκπαιδευθεί ο κόσμος σε ένα τόσο σημαντικό θέμα, με σκοπό να μπορεί κάποιος να σώσει τη ζωή του συνανθρώπου του στη δύσκολη στιγμή.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....