Εκδήλωση μνήμης και τιμής επί τη συμπληρώσει 40 χρόνων από της κοιμήσεως του Γέροντος Γαβριήλ Διονυσιάτου

Συμπληρώνονται κατά το παρόν έτος 2023 μ.Χ. σαράντα (40) χρόνια, από την 24 Οκτωβρίου 1983, ημέρα της οσιακής κοιμήσεως του Γέροντος Γαβριήλ Διονυσιάτου.

Ο μακαριστός Γέρων Γαβριήλ, κατά κόσμον Γεώργιος Καζάσης, γεννήθηκε στο χωριό Μεσενικόλα το έτος 1886, είναι γόνος της πατρίδος μας και αυτό περιποιεί μεγάλη τιμή αλλά και υποχρέωση όλων μας έναντι της Εκκλησίας του Χριστού μας, για αυτήν την μεγάλη αγιορείτικη προσωπικότητα των νεωτέρων χρόνων ώστε να διδαχθούμε από την ευλογημένη παρουσία του και το άγιο παράδειγμά του.

Ο Αρχιμανδρίτης και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Διονυσίου Αγίου Όρους Γέρων Γαβριήλ υπήρξε ηγετική μορφή του Αγίου Όρους, χαρισματούχος Γέροντας, διακριτικός Πνευματικός, γλαφυρός συγγραφέας, ελκυστικός Ομιλητής, εξαίρετος αρθρογράφος και επιστολογράφος, ακούραστος άνθρωπος, υπομονετικός και υποδειγματικός μοναχός.

Διακρινόταν για την αγιότητα του βίου του, την διοικητική του ικανότητα γι’ αυτό τιμήθηκε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη και βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών.

Η Ιερά Μητρόπολή μας επιθυμούσα να εξάρει την προσωπικότητα του ιερού ανδρός και να διδάξει άπαντας περί των μοναστικών παλαισμάτων του, της αγίας ζωής του και της προσφοράς του, αποφάσισε και τέλεσε ιερό μνημόσυνο και πραγματοποίησε φιλολογική εκδήλωση μνήμης και τιμής το Σάββατο 6 Μαΐου 2023, στο χωριό του Μεσενικόλα και στην πόλη της Καρδίτσας. Παράλληλα, προσεκλήθη και παρέστη ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Διονυσίου, Αγίου Όρους Γέροντας Πέτρος, ο οποίος και ομίλησε αναλόγως για τον Προηγούμενο Γέροντα Γαβριήλ.

Το πρωί του Σαββάτου στον Ιερό Nαό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μεσενικόλα τελέσθηκε Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Τιμοθέου. Προ της Απολύσεως, τελέσθηκε ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού Γέροντος Γαβριήλ.

Εν συνεχεία, πραγματοποιήθηκε σύντομη εκδήλωση μνήμης και τιμής, όπου προβλήθηκε ταινία μικρού μικρούς, ενώ για τον μακαριστό Γέροντα ομίλησε συνοπτικά ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Διονυσίου Αρχιμανδρίτης Πέτρος.

Στη Θεία Λειτουργία και την Εκδήλωση παρέστησαν οι πολιτικές αρχές του τόπους μας.

1 Custom

2 Custom

3 Custom

4 Custom

5 Custom

6 Custom

7 Custom

8 Custom

9 Custom

10 Custom

11 Custom

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....