Εκδήλωση προς τιμήν των Εκπαιδευτικών της επαρχίας Λεβαδείας

Τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022 πραγματοποιήθηκε στη Λιβαδειά εκδήλωση που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη για τους εν ενεργεία και συνταξιούχους Εκπαιδευτικούς της επαρχίας Λεβαδείας, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου θηβών και Λεβαδείας  κ. Γεωργίου για να τιμήσουν τη μνήμη των Τριών Ιεραρχών, Προστατών της Παιδείας και των Γραμμάτων.

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Λεβαδείας τελέστηκε Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου  κ. Γεωργίου, πλαισιούμενου από τους ιερείς της πόλης, με την συμμετοχή της Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας κ. Ε.Παπανικολάου, του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας κ. Λ. Κούτσικου και Εκπαιδευτικών.

Προς τους Εκπαιδευτικούς μίλησε ο πανοσ. αρχιμ. π. Μελέτιος Βαρδαχάνης, Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως με θέμα: «Ενδιαφέροντα σημεία της ζωής των Τριών Ιεραρχών». Ο π. Μελέτιος σταχυολόγησε σημεία από τη ζωή των Τριών Ιεραρχών, όπως πόσο νέοι πέθαναν, πόσο λίγο χρόνο έδρασαν ως Επίσκοποι, πόσο πόνο υπέφεραν για να τονίσει πόσα πολλά κατάφεραν.

Πριν την απόλυση ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε εν συντομία στη μεγάλη παρακαταθήκη που μας άφησαν με τη ζωή και το έργο τους οι Τρείς Ιεράρχες, τονίζοντας τη μεγάλη συμβολή τους στη σύζευξη του Ελληνισμού με τον Χριστιανισμό. Εξέφρασε για άλλη μια φορά την εκτίμησή του προς τους Εκπαιδευτικούς για την προσφορά τους στα παιδιά μας, αναφέροντας ότι η Τοπική μας Εκκλησία και ο ίδιος είναι κοντά στους Εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς, πάντα πρόθυμοι να συμβάλλουν όπου χρειάζεται και ευχήθηκε σε όλους Χρόνια πολλά, υγεία και δύναμη στο πολυσήμαντο έργο τους.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....