Εκκλησιαστική Αποστολή της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος στην Κωνσταντινούπολη

Εκκλησιαστική Αποστολή της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος μετέβη στην Κωνσταντινούπολη από 24 έως 27 Απριλίου.

 

Της Εκκλησιαστικής Αποστολής ηγήθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος, ενώ συμμετείχαν 42 Κληρικοί, Μοναχοί, Μοναχές και Συνεργάτες της Ιεράς Μητροπόλεως (Ιεροψάλτες, Επίτροποι, Εθελοντές των Ιδρυμάτων κ.ά.).

 

Η Εκκλησιαστική Αποστολή έλαβε μέρος στην Τελετή Αγιοκατάταξης του Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως Ιερεμίου Α΄, ιδρυτή της Ιεράς Μονής Σταυρονικήτα Αγίου Όρους, και του Αγιορείτη μοναχού Γερασίμου Μικραγιαννανίτη Υμνογράφου, οι οποίοι πρόσφατα αναγνωρίσθηκαν ως Άγιοι της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

 

Η Τελετή Αγιοκατάταξης έγινε στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό Αγίου Γεωργίου Κωνσταντινουπόλεως, προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και με τη συμμετοχή μελών της Αγίας και Ιεράς Συνόδου και άλλων Αρχιερέων. Έτσι, οι προσκυνητές έλαβαν την ευλογία του Πατριάρχη του Γένους μας.

 

Με την ευκαιρία αυτή πραγματοποιήθηκε προσκύνημα στην Αγια-Σοφιά, και επισκέψεις σε μνημεία και αξιοθέατα της Κωνσταντινουπόλεως και της ευρύτερης περιοχής.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....